Experiència Centelles

Redacció L'Avenç

dimecres, 12 de juliol del 2017

Centelles Barcelona

Aquest diumenge Ricard Martínez i Sergi Centelles proposa una nova ruta d'itineraris per Barcelona a partir de les fotografies icòniques d'Agustí Centelles de la Guerra Civil espanyola organitzada per Arqueologia del Punt de Vista . [+]

EXPERIÈNCIA CENTELLES és una ruta diferent que segueix les pistes de les fotografies que Centelles va realitzar durant les primeres hores de la Guerra Civil espanyola. Són els espais que van donar testimoni de l'inici d'una guerra moderna.
El recorregut està guiat per Sergi Centelles, fotògraf i fill del fotoperiodista Agustí Centelles i Ricard Martínez, d'Arqueologia del Punt de Vista, fotògraf i historiador que ha treballat directament sobre els negatius del fons d'Agustí Centelles, a partir de els quals ha realitzat un exhaustiu treball de refotografia.

Gràcies al singular testimoniatge personal de Sergi i, juntament amb la detallada investigació prèvia de Ricard, els assistents tenen l'oportunitat de reconstruir els fets representats en els mateixos llocs on es van produir. El fet de mirar aquestes imatges en el lloc on es van produir, habilita l'observador a exercitar de manera crítica la seva pròpia mirada sobre el paisatge, la història i les imatges. Però sobretot genera una experiència única, en la qual els participants tenen l'oportunitat d'interactuar directament amb les fotografies i amb la informació que contenen.

INFORMACIÓ:

Lloc de trobada: Cantonada del carrer Diputació amb Llúria.

Duració: 4 Hores (de 10 a 14h)

Preu: €25

Places limitades. Cal inscriure's en aquesta adreça: info@arqueologiadelpuntdevista.org

PER SABER-NE MÉS:
Adjuntem tres papers interessants publicats a L'Avenç . "Forats de bala. Reconstruint els passos d'un fotògraf ", de Ricard Martínez, cap del grup Arqueologia del Punt de Vista; publicat al número 352, desembre de 2009. Un editorial intitulat " L'afer Centelles " (núm. 353, gener de 2010): a finals del mes de novembre de 2010, els fills del fotògraf Agustí Centelles van arribar a un acord amb el Ministeri de Cultura per vendre-li, per 700.000 euros, el valuós fons fotogràfic del seu pare, integrat per prop de deu mil negatius de l’època de la República i la guerra... I " La vida a través d'una Leica ", de Susanna Portell i Isabel Muntané (núm. 321, febrer de 2007).

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.