Fenomen Fotollibre

Redacció L'Avenç

dimarts, 14 de març del 2017

Fenomen Fotollibre és una exposició que posa en valor el fotollibre a la cultura visual contemporània i proposa una reinterpretació de la història de la fotografia a través d’aquest dispositiu. Es podrà veure al CCCB i al Foto Colectania a partir d'aquest divendres, 17 de març, fins al 27 d'agost vinent. [+]

L'exposició, que es presenta de manera simultània al CCCB i a la Fundació Foto Colectania, vol aprofitar la crescuda de la popularitat en els darrers anys dels llibres de fotografia o fotollibres per traçar-ne l'evolució i indagar sobre el perquè ocupen un lloc central en el món de la fotografia contemporània.

La mostra compta amb la participació d'alguns artistes que han contribuït a una visió genuïna del mitjà i ofereixen, aquí, una mostra dels processos de creació d'un fotollibre i l'espectador també hi trobarà exposats vora cinc-cents fotollibres (alguns provinents de la col·lecció personal del fotògraf Martin Parr).

L'exposició està estructurada en set seccions temàtiques que dialoguen entre elles per aproximar-nos al fotollibre des d’òptiques molt diverses. Sis de les seccions es troben al CCCB i la setena a Foto Colectania, a la nova seu del passeig de Picasso, 14, a Barcelona. Es poden visitar de forma independent o conjuntament, sense alterar el sentit de la mostra.

La mostra s’organitza en set capítols expositius i un espai de lectura a l’Estació Beta del CCCB:

1. La visió del col·leccionista. Els millors fotollibres segons Martin Par

2. Llibres de propaganda versus llibres de protesta

3. Reading New York. Un PhotoBookStudy sobre Life is Good & Good for You in New York, de William Klein

4. Cinc aspectes dels fotollibres japonesos

5. Pràctiques contemporànies + Fotollibres contemporanis (Estació Beta)

6. Fascinacions i fracassos

7. La biblioteca és el museu (capítol a Foto Colectania)

INFORMACIÓ:

Lloc: Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (Montalegre, 5, Barcelona) i Fundació Foto Colectania (passeig de Pablo Picasso, 14, Barcelona).

Data i hora: Del 17 de març (inauguració, 18.30 h) fins al 27 d'agost de 2017, de dimarts a diumenge d'11 h a 20 h. Tancat els dilluns no festius.

Preu: Entrada combinada CCCB i Foto Colectania: 8 € / 6 € reduït. Entrada CCCB: 6 € / 4 € reduït.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.