Festival de Música de Santes Creus

Redacció L'Avenç

divendres, 30 de juny del 2017

Festival Santes Creus

El Festival de Música de Santes Creus ha programat tres concerts, els dies 1, 15 i 29 de juliol, a les 21.30h a l’antic dormitori dels monjos, un espai amb extraordinària sonoritat, òptim per a fer-hi concerts. [+]

 

Impulsat per la Fundació Música Solidària, amb la col·laboració de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura, la Diputació de Tarragona i Repsol, el Festival de Música recupera l’antic esdeveniment que durant anys es va celebrar al Reial Monestir. Amb el títol “Música, Solidaritat i compromís amb les persones i el territori”, el Festival ofereix una proposta musical dedicada a finalitats i entitats fortament arrelades a les comarques tarragonines. En aquesta edició de la represa, els beneficis es destinaran a l’Hospital Provincial de dia Mas Sabater a Reus, que ajuda a millorar la qualitat de vida dels afectats de la província de Tarragona per l’esclerosi múltiple i altres malalties neuro-degeneratives.

El programa dels concerts és el següent:

Concert n 1. 1 de juliol. Rèquiem en re menor KV 626, de W.A. Mozart. Intèrprets: Cor i Orquestra de La Universitat Rovira i Virgili; Cor i Orquestra UNESCO Barcelona, Gonçal Comellas, director; Maria Mateu, soprano; Laura Vila, mezzo; Beñat Egiarte, tenor; Pau Bordas, baix; Montserrat Rios, directora Cor Universitat Rovira i Virgili; Rosa Ribera, directora Cor UNESCO Barcelona; Marcel Ortega, director Orquestra de La universitat Rovira i Virgili.

Concert n. 2. 15 de juliol. Cinquena Simfonia en do menor op 67 i Concert per a piano i orquestra nº 5 op 73 “Emperador”, de L.V. Beethoven. Intèrprets: Orquestra UNESCO Barcelona; Gonçal Comellas, director, i Josep M. Colom, piano.

Concert n. 3. 29 de juliol. Concert de Brandenburg n. 3, Suite per a Flauta i Orquestra en si menor, Concert de Brandenburg n. 4 i Concert per a dos violins en re menor, de J. S. Bach. Intèrprets: Orquestra UNESCO Barcelona; Gonçal Comellas, director; Claudi Arimany, flauta; Jordi Gendre, flauta, i M. Victòria Fernandez, violí.

Les entrades es poden adquirir online a El Corte Inglés (a la seva plataforma web i als centres comercials), a la plataforma web https://entradas.codetickets.com/entradas/fundaciomusicasolidaria i al mateix Monestir de Santes Creus el dia del concert.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.