Ficcions i realitats del món femení

Redacció L'Avenç

divendres, 03 de març del 2017

Fotografia de Josep Arqués

El Museu d'Història de Catalunya acull l'exposició "Dones: realitats i ficcions", que es proposa reflexionar sobre els estereotips del món femení generats pels mitjans de comunicació. [+]

Des d'avui i fins al 28 de maig, es pot visitar, al vestíbul del Museu d'Història de Catalunya, aquesta exposició dedicada a la figura de la dona en l'era dels mitjans de comunicació: com l'han vista o com l'han volgut veure. Concretament, l'exposició vol fer un repàs de l'evolució que ha fet en els mitjans de comunicació de masses el món femení els últims cinquanta anys.

Comissariada per les professores Marta Selva i Anna Solà, l'exposició vol contribuir a la comprensió de la falta de llibertat i a l'excés de repressions que el col·lectiu femení han patit des del final de la Segona Guerra Mundial i que, en molts d'aspectes, encara són vigents avui dia. Segons la comissària Anna Solà, “durant una època la violència masclista ha estat tolerada i s’ha associat a situacions amoroses, portant a relacions mal enteses. Encara avui, s’exhibeix aquest tipus de relacions a les pantalles de televisió i cinema, per tant, no s’ha desconnectat de l’imaginari social”.

El visitant hi trobarà una multitud de fotografies que construeixen un itinerari pel món de les dones en facetes i contextos variats: la dona en el món laboral, la dona reivindicant els seus drets en el marc de la crescuda del moviment feminista dels anys seixanta, la dona com a "àngel de la llar", etc.

INFORMACIÓ:

Lloc: Museu d'Història de Catalunya (pl. de Pau Vila, 3, Barcelona).

Data i horaris: Del 3 de març de 2017 fins al 28 de maig de 2017, en l'horari habitual del museu.

Preu: Gratuït.

PER SABER-NE MÉS:

És imprescindible completar aquesta informació amb el seguiment que el col·lectiu On Són Les Dones realitza des de fa uns mesos sobre la presència de la dona als mitjans de comunicació. Podeu consultar les dades del seu últim informe aquí.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.