Fotografies de Rafael Sanz Lobato

Redacció L'Avenç

diumenge, 02 de octubre del 2016

Fotografia disponible a l'exposició © Rafael Sanz Lobato

Fins el diumenge 9 d’octubre podeu visitar al Museu del Suro una exposició sobre l’obra (del 1960 al 2008) de Rafael Sanz Lobato (Sevilla, 1932-Madrid, 2015), fotògraf que pertany a la generació de la postguerra, caracteritzada pel fet que, a partir dels anys cinquanta, va apostar per apartar-se de la fotografia tradicional i crear el seu propi camí, rebutjant les herències d’abans de la guerra i transgredint la pràctica fotogràfica dominant en aquell moment. Fotògrafs com el sevillà Sanz Lobato ens deixen amb una producció documental que és testimoni del seu temps i que, alhora, ha influenciat profundament el treball de les generacions posteriors. [+]

L’exposició, produïda pel Ministerio de Educación, Cultura y Deporte i l’Instituto de Cultura y las Artes de Sevilla, té lloc amb motiu de la Biennal de Fotografia Xavier Miserach que enguany celebra la seva IX edició, com sempre, a Palafrugell i organitza seguit d’exposicions i activitats (projecció de pel·lícules, conferències, presentacions de llibres, etc.) entorn de la fotografia documental. La comissió organitzadora està formada per fotògrafs i persones dedicades a l’àmbit de la gestió culturals que es proposen difondre i reivindicar el paper de la fotografia documental com una eina molt útil per conèixer i reflexionar sobre diverses visions de la realitat, tant del passat com del present. Compten amb un nombre considerable de col·laboradors, que participen mitjançant la prestació d’obres, la producció i comissariat d’exposicions i la cessió d’espais expositius.

INFORMACIÓ:

Data: Fins el 9 d’octubre de 2016.

Lloc: Museu del Suro (Placeta del Museu del Suro, s/n, 17200, Palafrugell).

Entrada: tarifa normal: 3 €, tarifa reduïda: 1.5 € o tarifa gratuïta (Consulta'n les condicions aquí).

PER SABER-NE MÉS:

Article publicat en aquest últim núm. de L’Avenç (núm. 427) escrit per Santiago Cardona Martínez titulat “Precursors de la fotografia social i antecedents de la fotografia documental als Estats Units”.

També a L’Avenç (núm. 116, maig del 1988): “Els arxius d’imatge i l’anàlisi documental de la fotografia”, de Carles Vicente.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.