Frederic Amat_Zoòtrop

Redacció L'Avenç

dissabte, 25 de març del 2017

Zoòtrop

Frederic Amat presenta una exposició a la Fundació Catalunya-La Pedrera que mostra alguns projectes relacionats amb l'urbanisme i el paisatge natural i un de concret sobre La Pedrera de Gaudí. [+]

Frederic Amat (Barcelona, 1952) és un artista polièdric pel ventall de disciplines que agermana el seu art i per la multitud d’aplicacions que en resulten. La destresa d’haver combinat llenguatges diferents en la seva dilatada carrera (pintura, dibuix, escultura, performance, audiovisuals, il·lustració de llibres, escenografia teatral, intervencions en espais arquitectònics) el fa un dels creadors més destacats de casa nostra.

L’exposició que ara presenta a la Fundació Catalunya-La Pedrera, titulada Frederic Amat_Zoòtrop, se centra en l’aplicació de projectes seus en diversos espais públics (naturals i urbans) amb el propòsit de fer sobresortir un mapa d’autor que entrellaci tot el conjunt. En resulta una única obra en tres actes, dels quals el primer explora la memòria de l’edifici que acull l’exposició, l’obra més destacada de Gaudí; el segon mostra una selecció de les obres de caràcter més íntim de l’autor, i el tercer i últim ofereix tot un conjunt de projectes finalitzats i d’altres encara en esbós (relacionats amb l’arquitectura, el paisatge o el món urbà) que deixen al descobert les costures del seu art: el procés creatiu, el making of, i també alguns resultats ja definitius.

INFORMACIÓ:

Lloc: Fundació Catalunya-La Pedrera (passeig de Gràcia, 92, Barcelona).

Data i hora: Fins al 16 de juliol de 2017, en l'horari habitual de la Fundació.

Preu: 4 €. Nens: 2 €.

PER SABER-NE MÉS:

Frederic Amat va ser el creador de la coberta per celebrar els 25 anys de L'Avenç l'any 2002. També va crear la imatge de l'Any Vinyoli que il·lustra la coberta del llibre Joan Vinyoli i la poètica postsimbolista, publicat a finals del 2016.

L'Avenç 268 - abril 2002

Margarida Casacuberta i Natàlia Juan (eds.) ‘Joan Vinyoli  i la poètica postsimbolista’

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.