Genocidis del segle XX

Redacció L'Avenç

diumenge, 19 de febrer del 2017

Genocidis del segle XX

El Centre d’Història Contemporània de Catalunya, la Societat Catalana d’Estudis Històrics i l’Institut Barcelona d’Estudis Internacionals, amb el suport de la Fundació Casa Amèrica Catalunya, convoquen la jornada "Genocidis del Segle XX" per al 24 de febrer. [+]

La jornada vol contribuir al coneixement dels genocidis comesos al llarg del segle XX, amb la voluntat de desvetllar la consciència ciutadana i fer la denúncia més enèrgica d’aquests actes d’extermini que registra la nostra història contemporània. També és un clam contra l’oblit, sovint interessat i sempre còmplice, dels qui tindrien la responsabilitat de lluitar per fer front a aquestes situacions de genocidi.

Presentaran la jornada Manel Vila i Motlló, director general de Cooperació al Desenvolupament, Secretaria d'Afers Exteriors i de la Unió Europea, de la conselleria d'Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència; Joandomènec Ros, president de l'IEC; Jaume Sobrequés, director del Centre d'Història Contemporània de Catalunya (CHCC) i president de la Societat Catalana d'Estudis Històrics (SCEH); i Jacint Jordana, director de l'Institut Barcelona d'Estudis Internacionals (IBEI).

Els ponents seran el Dr. Martin Shaw (IBEI), amb una intervenció titulada "Patterns of Genocide in the Twentieth Century"; el Dr. Donald Bloxham (University of Edinburgh), que parlarà del genocidi armeni; el Dr. Marko Hoare (Kinsgton University London), que parlarà del genocidi bosnià; el Dr. Tallyn Gray (International Nuremberg Principles Academy), sobre el genocidi cambodjà; el Dr. Jordi Tejel (Graduate Institute, Ginebra), sobre la violència de masses al Kurdistan; la Dra. Susan Ballyn (UB), amb una intervenció titulada "Los aborígenes australianos. Un genocidio prolongado"; el Dr. David Serrano, sobre La Xoà (Universitat Ramon Llull); el Dr. Jaume Suau (UB), sobre el passat i present de Rwanda; i la Sra. Otilia Inés Lux (exministra d'Ensenyament i diputada), amb un parlament titulat "El genocidio del pueblo maya de Guatemala".

INFORMACIÓ:

Lloc: Sala Prat de la Riba de l'Institut d'Estudis Catalans (Carrer del Carme, 47, Barcelona).

Data i hora: 24 de febrer de 2017 (matí, de 9 h a 13.45 h; tarda, de 16 h a 20 h).

Preu: Gratuït. Cal inscriure-s'hi prèviament a mferran@gencat.cat o al 93 324 85 85.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.