Georges Perec al Líquids

Redacció L'Avenç

dijous, 03 de agost del 2017

L'Accent

Demà divendres dia 4 a les 15h Catalunya Ràdio emet Líquids, el programa de conversa que condueix Xavier Graset i que estarà dedicat en aquesta ocasió a l'escriptor Georges Perec, a propòsit de la publicació de L'Eclipsi, la traducció d'Adrià Pujol de la seva singular novel·la La disparition. [+]

L’Eclipsi és un dels llibres més coneguts de Georges Perec. I un dels més insòlits, si tenim en compte les regles de constrenyiment que el governen. L’Eclipsi és l’exposició d’un periple, el d’un grup de gent que descobreix els vincles obscurs que cusen tribu i destí. Un membre de l’estirp es fon, no és enlloc. Mentre el busquen, s’obren les portes d’un món misteriós, terrorífic, i desfermen el poder de destrucció immens que tenen els mots. El desig de conèixer esdevé un verí que, lent però segur, condueix el grup fins l’extermini. Secrets, morts, lectures perilloses, silencis i enigmes, L’Eclipsi és un thriller sobre el buit, el lloc del regne ocult que regeix les memòries, les percepcions i decisions dels individus. Membre insigne de l’OULIPO, Georges Perec és conegut pels seus llibres indiscutiblement curiosos. L’Eclipsi és un monument lingüístic, recorregut per l’esperit lúdic d’un escriptor ple d’enginy i deler únics.

Per parlar-ne Xavier Graset ha convidat l'escriptor Adrià Pujol, responsable de la traducció de la novel·la; l'escriptor Màrius Serra, gran expert i admirador de l'obra de Perec; i l'editor de L'Eclipsi, Josep M. Muñoz.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.