Gràcia Llegeix

Redacció L'Avenç

divendres, 18 de novembre del 2016

Cartell Gràcia Llegeix

Avui, divendres 18 de novembre, arriba la primera edició del festival Gràcia Llegeix que durarà fins el diumenge 20 de novembre. Amb l’objectiu de promoure la literatura entre els ciutadans del districte de Gràcia, la iniciativa inclou activitats diverses entre les quals trobem presentacions, debats, rutes guiades, taules rodones i tallers participatius.[+]

Més enllà d’aquest festival, Gràcia Llegeix és també una entitat sense ànim de lucre que vol promoure la literatura al districte durant tot l'any.

Gracia Llegeix compta amb un equip de voluntaris i diversos patrocinadors que possibiliten que el festival es pugui dur a terme. Els impulsors del projecte són: Míriam de Rosa, jutgessa i presidenta de Gràcia Llegeix, Josep Camps, escriptor i creador del festival Gràcia Llegeix i Sebastià Bennasar, escriptor i coordinador de continguts del festival Gràcia Llegeix. Per tal d’accedir a la llista complerta de participants del festival cliqueu aquí.

El cartell del festival inclou homenatges a Jesús Moncada, Joan Perucho, Enric Casasses, Joaquim Carbó i Pompeu Fabra. A més, trobem dos eixos temàtics centrals amb els quals es relacionarà la literatura: el discurs d’odi i discriminació cap a col·lectius socials i el treball de reinserció dels presos.

Divendres 18 de novembre Accediu aquí al programa del dia. Activitats des de les 17h fins a les 21.15h. Destaquem:

21.15 hores. Teatre del Centre Moral i Instructiu de Gràcia. NIT DE NARRADORS, HOMENATGE A JESÚS MONCADA I JOAN PERUCHO: Bel Olid, Mar Bosch, Biel Cussó, Jaume Benavente, Helder Farrés, Marialba Revés, Pedro Zarraluki. Tanca l’acte: Fernando Marías

Dissabte 19 de novembre. Accediu aquí al programa del dia. Activitats des de les 10h a les 23h. Destaquem:

22.00 hores. Centre Cultural La Violeta. POESIA, HOMENATGE A ENRIC CASASSES. David Caño, Carles Cervelló, Pau Vadell, Mariola Nos, Montserrat Gallart.

Diumenge 20 de novembre. Accediu aquí al programa del dia. Activitats des de les 11h fins la 13h. Destaquem:

11.00. Finca Sant Salvador. Presenta el teu projecte a un editor Cada editorial presentarà el seu projecte, així com el projecte conjunt de Llegir en Català per tal que el públic pugui fer preguntes o fins i tot presentar el seu projecte. Hi participaran Tigre de Paper, Raig Verd, Saldonar, Alrevés, Sajalin i Males herbes.

12.00. Finca Sant Salvador. La literatura catalana a debat, homenatge a Pompeu Fabra. Ramon Tremosa, Eduard Màrquez, Pau Vidal, Esteve Canet

INFORMACIÓ:

Data: Divendres 18 de novembre, dissabte 19 de novembre i diumenge 20 de novembre. Diversos horaris. Consulteu-los a la pàgina web.

Lloc: Diversos espais del barri de Gràcia. Es troben indicats a la programa, disponible a la pàgina web.

Entrada gratuïta. Hi ha algunes activitats que requereixen inscripció prèvia: envieu un correu a ballaruga1@gmail.com.

PER SABER-NE MÉS:

Sebastià Benassar ha publicat una ressenya sobre l’obra de Santiago Rusiñol que porta per títol La "niña gorda" i està ambientada al barri de Gràcia. Aquesta novel·la la vam publicar l’any 2015 dins la col·lecció Sèrie Literatures de Els llibres de L’Avenç.

Entrevista a Jesús Mocada a càrrec de Josep M. Muñoz: “Jesús Moncada.La memòria d'un món negat” publicada a L'Avenç núm. 288 (febrer de 2004).

Ressenya publicada a L'Avenç núm. 411 (abril de 2015) de l’obra de Julià Guillamon titulada Joan Perucho, cendres i diamants. Biografia d'una generació.

Sobre Enric Casasses: "Casasses, compositor i intèrpret de llum," article escrit per Manel Ollé i publicat a L'Avenç núm. 397 (gener de 2014) i "Pasolini: apunt sobre la parla", article escrit per Enric Casasses i publicat a L'Avenç núm. 260 (juny de 2001).

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.