HISTÒRIA

Redacció L'Avenç

dissabte, 14 de gener del 2017

hHISTORIA teatre

Després de l'èxit de la temporada passada torna HISTÒRIA, de Jan Vilanova Claudín, a càrrec de la Companyia Sixto Paz i la direcció de Pau Roca, una obra sobre l’historiador Marc Bloch, afusellat per la Gestapo el 1944, i sobre l’estudi de la història i els historiadors. [+]

«16 de juny de 1944. És de nit. Trenta resistents antinazis estan sent executats en un descampat a prop de Lió a mans de la Gestapo. Entre aquell grup que espera la mort, un home sembla fora de context: té quasi seixanta anys i aspecte de professor despistat. Es tracta de Marc Bloch, historiador fonamental del segle XX, defensor d’una història més humana. Setanta-un anys més tard, el 2015, un jove estudiant universitari s’enamora d’una noia, que resulta ser la filla del seu professor d’història. Els tres personatges que componen aquest triangle intenten comprendre una mica millor les relacions que viuen entre ells. Podem arribar a conèixer les il·lusions, les ombres o, fins i tot, els silencis dels altres?»

Aquest és l’objectiu de l’autor Jan Vilanova Claudín (Andorra, 1982), graduat a l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC) en l’especialitat de muntatge i està a punt de finalitzar el Grau en Història (UB). Dirigeix l’obra Pau Roca i hi actuen Miquel Gelabert, Vicky Luengo i el mateix Roca.

#hISTÒRIAsixto

INFORMACIÓ:

LLOC: Teatre Lliure (Pl. Margarida Xirgu 1, Barcelona)

DATES: Fins al 29 gener de 2017

PER SABER-NE MÉS:

Sobre Marc Bloch trobareu a L'Avenç:

> "Un centenari: el de Marc Bloch, 1886-1986", de Núria Sales, a L'Avenç 99, desembre de 1986.

> "L'étrange défaite, de Marc Bloch", de Jordi Canal, a L'Avenç 269, abril de 2002.

Sobre la França ocupada, podeu llegir Una tragèdia francesa, de Tzvetan Todorov (L'Avenç, 2009)

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.