Història de la premsa diària de Barcelona

Redacció L'Avenç

dijous, 28 de setembre del 2017

premsa barcelona

L’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona dedica el seu XV Congrés d'Història de Barcelona a la història de la premsa diària. Serà els dies 4, 5 i 6 d'octubre de 2017. [+]

En èpoques d'incertesa com la nostra, al final dels cicles històrics, quan irrompen noves forces socials o quan grinyolen els paradigmes culturals o industrials vigents, resulta més important que mai comprendre com van funcionar les èpoques que es van percebre com a crisi en el passat. Per això, pot resultar molt oportuna una mirada al passat de la premsa.

Des de l'aparició de la impremta,no eren els libels una eina política per menystenir els adversaris? No hi ha similituds entre l'incert procés de canvi que hi va haver dels fulls volanders a les publicacions diàries, amb el vertigen actual de la premsa digital en el camí de substituir més d'hora que tard a la de paper? No és el moviment, la transformació i la crisi l'estat natural de la informació? Pot un protagonista ser-ne conscient?

La intenció del Congrés és la d'actualitzar les recerques i els coneixements sobre aquesta temàtica i promoure el debat i la reflexió sobre el passat,present i futur de la premsa diària. El programa del Congrés s'articula al voltant de dues ponències, tres taules rodones i sis taules de comunicacions, en les quals es parlarà de la història de diverses capçaleres editades a la ciutat, de periodistes i empreses editores, dels orígens dels mitjans digitals o de la conservació, tractament i accessibilitat a la premsa històrica de Barcelona.

INFORMACIÓ:
DATA: 4 al 6 d'octubre de 2017.

LLOC: Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona Sala d'Actes Agustí Duran i Sanpere Carrer de Santa Llúcia, 1 08002 Barcelona

Cal inscripció prèvia a: arxiuhistoric@bcn.cat o al telèfon 93 256 22 55. Places limitades. Activitat de pagament

Més informació aquí.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.