Homenatge a Francesc Casares

Redacció L'Avenç

dilluns, 06 de març del 2017

Portada-Casares-3_portada_gran

AVUI, amb motiu de la publicació del llibre Compromís amb la justícia. Memòries d'un advocat laboralista (1958-1978) a càrrec de L'Avenç, es fa un homenatge a Francesc Casares al Col·legi de l'Advocacia de Barcelona. [+]

El testimoni de l’advocat laboralista Francesc Casares, centrat en el període que va des de 1959, quan el règim franquista es veu obligat a canviar de política econòmica, fins a la recuperació de la democràcia a Espanya, esdevé particularment interessant, en tant que permet tenir una visió des de dins de com es va conformant una oposició democràtica, catalanista i progressista, i en concret com es va configurant l’espai socialista a Catalunya. De l’MSC al PSC passant per Convergència Socialista, el socialisme català es mou sota l’influx dels grans canvis que es produïen al món occidental, des de la revolució cubana del 1959 fins als canvis en l’església catòlica, o el maig del 68. Un relat que es combina amb la descoberta de l’Espanya castellana, amb la poesia d’Espriu i de Machado com a guia. I on els episodis familiars s’alternen amb l’evocació d’alguns dels grans esdeveniments que acompanyen, a vegades de forma traumàtica (Puig Antich, matança d’Atocha), el camí cap a la recuperació de la democràcia i l’autonomia.

En l'acte d'avui intervindran Oriol Rusca, degà de l'ICAB; Josep Maria Muñoz, editor de L'Avenç; José Antonio González Casanova, professor de Dret Constitucional i autor del pròleg a les memòries de Casares; Miquel Iceta, primer secretari del PSC, i Laia Casares.

INFORMACIÓ:

Lloc: Pati de columnes de l'Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Barcelona (Mallorca, 283, Barcelona).

Data i hora: Dilluns 6 de març, a les 19 h.

Preu: Entrada lliure.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.