IV Simposi Internacional Arts Libris

Redacció L'Avenç

Arts Santa Mònica

dimarts, 18 de abril del 2017

Arts Libris

El IV Simposi Internacional Faktura i Sistemàtica del Llibre d’Artista se celebrarà els dies 21 i 22 d’abril. Estarà dividit en quatre conferències coordinades i moderades per Glòria Picazo i Antonio Zúñiga i compta amb la participació d’importants professionals del sector que debatran sobre tres aspectes del món de la indústria cultural i el llibre com a espai i signe creatiu: el model institucional, el productor editorial i el treball d’artista. [+]

El llibre d’artista com a tal figura entre els elements de nova producció que apareix a les primeres avantguardes artístiques del segle XX i que es desenvolupen, amb una recepció retardada, a partir de la dècada dels anys seixanta a Europa i Nord-amèrica.

El conjunt de ponents convidats al IV Simposi Internacional d’Arts Libris integren un quadrilàter internacional entre Londres, Nova York, Varsòvia i Lisboa. Creen un fris professional que perfila tres aspectes del món de la indústria cultural que ja eren presents en les reflexions de Lissitzky el 1928 sobre el llibre com a espai i signe creatiu. Parlem del model institucional, del productor editorial i del treball d’artista en l’àmbit del llibre. Elements, tots plegats, difusos, que produeixen i modifiquen amb el seu moviment la idea de llibre d’artista rellançat en la proliferació de fires i creació de noves col·leccions específiques als departaments de documentació dels museus d’art contemporani.

El model institucional hi està representat per David Senior. Ell plantejarà les qüestions sobre el criteri de selecció a la Biblioteca del MoMA i com se’n conserven i se’n fan públics els continguts.

La producció i la distribució; conjunció tècnica i indústria dels llibres com a objecte real, estaran representades en les figures de l’editor Michael Mack i del comissari Miguel von Hafe Pérez, que centraran els continguts de la seva intervenció en el paper decisiu de l’editor, que compon la seva col·lecció en la pura producció de llibres, i el comissari, que en la selecció del material expositiu crea un cos que també dona forma a la idea de llibre d’artista.

El tercer aspecte del Simposi està vinculat a l’ampliació i reconfiguració de la idea de llibre d’artista en la figura de l’artista mateix. David Maroto i Joanna Zielinska, en un treball de dissolució dels límits professionals, basteixen una obra comissarial com un conjunt de llibres que adquireixen sentit en el seu projecte The Book Lovers, la novel·la com a llibre d’artista.

INFORMACIÓ:

Lloc: Arts Santa Mònica (la Rambla, 7, Barcelona).

Data: 21 i 22 d'abril de 2017.

Preu: Inscriviu-vos a coordinacioasm@magmacultura.net o al 935 671 110.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.