Insurreccions

Redacció L'Avenç

MNAC

dijous, 06 de abril del 2017

Juli González, 'Montserrat cridant'

Fins al 21 de maig es pot visitar l'exposició Insurreccions al MNAC, dedicada a repassar la cadena de fets històrics i convulsions diverses del món contemporani. [+]

Amb la col·laboració de diversos museus i institucions internacionals, el Museu Nacional d’Art de Catalunya presenta Insurreccions, una exposició que reuneix prop de tres-centes obres (des de pintures fins a pel·lícules) d’artistes diferents que corresponen a l’espectre temporal de mitjan segle XIX fins als nostres dies i que, combinades, persegueixen oferir un mosaic de les convulsions de caire polític i social que s’han donat els últims dos segles. La mostra es fonamenta en el treball històric i teòric dut a terme per Georges Didi-Huberman, reconegut filòsof i historiador de l’art que ha assumit el càrrec de comissari.

INFORMACIÓ:

Lloc: Museu Nacional d'Art de Catalunya (Palau Nacional, parc de Montjuïc, s/n, Barcelona).

Data i hora: Fins al 21 de maig de 2017, en l'horari habitual del museu.

Preu: 6 €.

PER SABER-NE MÉS:

Un dels conflictes en què ha incidit més L'Avenç és la Guerra Civil Espanyola i la consegüent dictadura franquista. Podeu consultar, entre molts d'altres, els llibres Territori capital. La guerra civil a Catalunya, 1937-1939, de José Luis Martín Ramos (L'Avenç, 2015) i Allez! Allez! Escrits del pas de frontera, 1939, de Maria Campillo (L'Avenç, 2010).

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.