Joaquim Molas i les avantguardes

Redacció L'Avenç

dissabte, 20 de maig del 2017

Enemic de gàbies

La mostra Enemic de gàbies. Joaquim Molas i les avantguardes, que es podrà visitar del 23 de maig al 27 d’agost, a la Sala 4 del Palau Robert, l’organitzen la Generalitat, l’Organisme Autònom de Patrimoni V. Balaguer i l’Aula Joaquim Molas de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer, de Vilanova i la Geltrú. En són els comissaris els professors Enric Bou i Jordi Cerdà. [+]

Enemic de gàbies. Joaquim Molas i les avantguardes és un esqueix de la mostra Atles Molas. Ordre i disjuncions en les avantguardes organitzada a finals de 2016 per la Biblioteca Museu Víctor Balaguer de Vilanova i la Geltrú amb motiu del primer aniversari de la mort del crític barceloní. La d’ara, comissariada per Enric Bou i Jordi Cerdà, n’és una ampliació, seccionada en els apartats “Realisme històric i avantguarda”, “El coneixement de les avantguardes, l’amistat amb J. V. Foix”, “El revival modernista i el pop”, “L’avantguarda baixa al carrer”, “La mirada constant al nou”, “La reconstrucció de l’historiador” i “Mètode Molas”, focalitzats en les descobertes, reivindicacions i estudis que Joaquim Molas féu al llarg de la seva dilatada carrera sobre les avantguardes artístiques i literàries a Catalunya. La tasca d’estudi i sistematització que dugué a terme entorn de les avantguardes va ser motivada i afavorida pel material de primera mà conservat a la biblioteca familiar i, més tard, pels coneixements assolits a la Universitat de Liverpool i a la Universitat de Barcelona.

INFORMACIÓ:

Lloc: Palau Robert (passeig de Gràcia, 107, Barcelona).

Data i hora: Del 22 de maig al 27 d'agost de 2017, en l'horari habitual del Palau.

Preu: Gratuït.

PER SABER-NE MÉS:

Vegeu la ressenya "Atles Molas: les avantguardes vistes per Joaquim Molas", a càrrec d'Enric Bou i Jordi Cerdà, per al número 429 de L'Avenç (desembre 2016).

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.