José Luis Rey, "Sim"

Redacció L'Avenç

divendres, 02 de desembre del 2016

-EXPOSICIO SIM

Fins al 3 de desembre el Casal de barri Font d’en Fargues acull l’exposició SIM, pintor entre guerres, visqué a la Font d’en Fargues amb l’objectiu de posar llum sobre la trajectòria vital i artística de José Luis Rey Vila, artista conegut especialment pels seus treballs de l’inici de la guerra civil, signats amb el pseudònim "Sim".[+]

L'exposició està dedicada a la biografia i obra de l´il·lustrador, cartellista, dibuixant i pintor José Luis Rey Vila (1900-1983), que va néixer a Cadis i morí a París-on s’establí des del seu exili s’exilià l’any 1937. L’artista, que durant una època visqué al barri barceloní de la Font d’en Fargues, és conegut sobretot per la sèrie d’il·lustracions i cartells realitzats a l’inici de la guerra civil, entre els anys 1936-1937 sota el pseudònim “Sim”. Entre aquests treballs, destaca Estampas de la revolución española, 19 de Julio de 1936, editat per Grafos i subvencionat per la Confederación Nacional del Trabajo (CNT) i la Federación Anarquista Ibérica (FAI).

Per mitjà del Sindicat de Dibuixants Professionals (SDP), vinculat a la UGT, Rey Vila va relacionar-se amb altres artistes, com Carles Fontserè (1916-2007) i Antoni Clavé (1913-2005).

La direcció i confecció dels murals de l’exposició ha anat a càrrec de Carlota Giménez Compte i Guillem Ruppmann, del Casal Centre Cívic de la Font d'en Fargues. La casa de moda Santa Eulàlia ha cedit tres grans cartells que també s'exhibeixen a la mostra juntament amb un anunci de l'Anís Deu, al qual s’ha tingut accés gràcies a una besneboda de l'artista, Júlia Soria Rey.

INFORMACIÓ:

Data: Fins al 3 de desembre de 2016. De dilluns a divendres de 09h a 21h. Dissabtes de 16h a 21h.

Lloc: Casal Centre Cívic de la Font d’en Fargues (Carrer Pedrell 67-69, Barcelona).

Entrada gratuïta.

PER SABER-NE MÉS:

José Luis Rey Vila “SIM”, pintor de guerra”, article escrit per Joan Prados i Jaume Rodon i publicat a L'Avenç núm. 395 (novembre de 2013).

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.