L'ECLIPSI a la llibreria James

Redacció L'Avenç

dilluns, 27 de febrer del 2017

L'Eclipsi

Dijous vinent es farà una presentació i lectura en francès i en català, de L'Eclipsi a la llibreria James de Barcelona a càrrec d'Adrià Pujol, traductor de l'obra, i Emili Manzano. [+]

Us oferim el primer paràgraf de l'obra en l'original francès (que omet la lletra E) i en català (sense la lletra A) per anar fent boca.

Où l'on saura plus tard

qu’ici s’inaugurait la Damnation

Trois cardinaux, un rabbin, un amiral franc-maçon, un trio d’insignifiants politicards soumis au bon plaisir d’un trust anglo-saxon, ont fait savoir à la population par radio, puis par placards, qu’on risquait la mort par inanition. On crut d’abord à un faux bruit. Il s’agissait, disait-on, d’intoxication. Mais l’opinion suivit. Chacun s’arma d’un fort gourdin. « Nous voulons du pain », criait la population, conspuant patrons, nantis, pouvoirs publics. Ça complotait, ça conspirait partout. Un flic n’osait plus sortir la nuit. À Mâcon, on attaqua un local administratif. À Rocamadour, on pilla un stock : on y trouva du thon, du lait, du chocolat par kilos, du maïs par quintaux, mais tout avait l’air pourri. À Nancy, on guillotina sur un rond-point vingt-six magistrats d’un coup, puis on brûla un journal du soir qu’on accusait d’avoir pris parti pour l’administration. Partout on prit d’assaut docks, hangars ou magasins.

 

On veurem l’inici del Suplici,

després d’un incident nici

Tres bisbes, un mestre en lleis jueu, un coronel membre de diverses lògies i un trio de politiquets negligibles sotmesos pels desigs d’un trust britó difonen per les emissores i ho preconitzen en libels: el risc de morir per desnutrició és imminent. En un principi es té per un rumor. És un vol de coloms, es diu, un bum-bum. Però l’opinió s’estén i, tot i que es prefereix no fer-ho, s’hi creu, i qui més qui menys es proveeix d’un tronc. «Volem llonguets!», és el crit del poble, seguit de vituperis sobre els superiors, els rics i els poders públics. S’ordeixen complots i subversions. Els policies temen els torns de nit. Prop de Dijon es destrueix un edifici públic. Vichèi en veu de tots colors, inclòs el furt d’un estoc: bonítol, llet, quilos de bombons, lliures de sègol, però tot podrit. Degollen vint-i-sis jutges en un conflent de Troyes, i tot seguit es redueix fins les cendres un periòdic vespertí que, segons el tumult, és de l'equip del govern. Els rebels escometen molls, dipòsits i heliports.

INFORMACIÓ:

Lloc: Llibreria James (c/ València, 318, Barcelona).

Data i hora: Dijous 2 de març de 2017, a les 19 h.

Preu: Entrada lliure.

PER SABER-NE MÉS:

Encara no teniu el llibre? Podeu adquirir-lo aquí. Us recomanem que feu un cop d'ull al Dossier de Lectura que n'hem preparat.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.