L'Eclipsi arriba avui

Redacció L'Avenç

dijous, 09 de febrer del 2017

A invertida

L'Eclipsi arriba avui a les llibreries i ho celebrarem com cal donant-li la benvinguda a la llibreria Nollegiu, a les 19.30h, amb uns padrins de luxe, Màrius Serra i Tina Vallès. [+]

L'Eclipsi és un monument literari, un thriller en forma de joc lingüístic en què Perec ens confon i ens fascina, jugant amb dues desaparicions: la del personatge central de la història, Toni Vokl, i la de la lletra A, absent en les més de 70.000 paraules del text.

"L’Eclipsi és un dels llibres més coneguts de Georges Perec. I un dels més insòlits, si tenim en compte les regles de constrenyiment que el governen. L’Eclipsi és l’exposició d’un periple, el d’un grup de gent que descobreix els vincles obscurs que cusen tribu i destí. Un membre de l’estirp es fon, no és enlloc. Mentre el busquen, s’obren les portes d’un món misteriós, terrorífic, i desfermen el poder de destrucció immens que tenen els mots. El desig de conèixer esdevé un verí que, lent però segur, condueix el grup fins l’extermini. Secrets, morts, lectures perilloses, silencis i enigmes, L’Eclipsi és un thriller sobre el buit, el lloc del regne ocult que regeix les memòries, les percepcions i decisions dels individus. Membre insigne de l’OULIPO, Georges Perec és conegut pels seus llibres indiscutiblement curiosos. L’Eclipsi és un monument lingüístic, recorregut per l’esperit lúdic d’un escriptor ple d’enginy i deler únics."

Us convidem a visitar el Dossier de Lectura que acabem de publicar amb alguns recursos electrònics sobre Perec i L'Eclipsi, i alguns jocs musicals, també!

Aquesta tarda, a més, incorporarem noves sorpreses a aquesta gran notícia que és la publicació de L'Eclipsi, una magnífica feina de l'escriptor i traductor Adrià Pujol Cruells, sobre l'original francès de Georges Perec.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.