L'escriptura de la Transició #MOT17

Redacció L'Avenç

dimecres, 15 de març del 2017

FOTO

Demà, a les 18.30 h, Àlex Matas pronunciarà la conferència "El temps present i el relat de la Història: l’escriptura de la Transició" a la Biblioteca Carles Rahola de Girona, una activitat emmarcada en el festival MOT Girona-Olot. [+]

Organitzada pel Museu Memorial de l'Exili i la Càtedra Walter Benjamin, Memòria i Exili, de la Universitat de Girona, i emmarcada en els actes previs a la celebració de la part del festival MOT que se celebra a Girona i Olot (23 de març a 2 d'abril), la conferència d'Àlex Matas, que és professor de Teoria de la Literatura i Literatura Comparada a la Universitat de Barcelona, versarà sobre les diverses lectures que s'han fet de la Transició democràtica en la literatura de casa nostra.

El temps de trànsit des d'un règim polític de caràcter dictatorial cap a un règim democràtic és un temps de singular incertesa. Els mateixos protagonistes dels canvis històrics no poden fer-se càrrec plenament de la magnitud i el destí dels esdeveniments que estan vivint. És el relat que en farà més tard la literatura l'encarregat de definir aquells anys de convulsió política, però, sobretot, d'expressar aquesta vivència subjectiva del canvi patida pels protagonistes. Les narracions literàries que s'han fet de la Transició política a Espanya, i a d'altres països, permeten comprovar que els escriptors d'avui dia trien sovint fórmules estètiques i polítiques molt diferents quan representen aquells fets.

INFORMACIÓ:

Lloc: Biblioteca Carles Rahola (c/ Emili Grahit, 4-6, Girona).

Data i hora: Dijous 16 de març de 2017, a les 18.30 h.

Preu: Gratuït.

PER SABER-NE MÉS:

Sobre la Transició democràtica hem publicat un munt d'articles. Els següents són els més recents: "L'Avenç, un producte de la Transició", de Jaume Muñoz Jofre (L'Avenç, núm. 430, gener 2017) i "Més claus sobre el mite de la Transició pacífica", de Genís Barnosell (L'Avenç, núm. 425, juliol 2016).

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.