L'humorisme català i les revistes il·lustrades

Redacció L'Avenç

dimarts, 28 de febrer del 2017

Humorístques

AVUI a les 12 h s'inaugura, a la Sala d'Exposicions de la Biblioteca de Catalunya, l'exposició Humorístiques. Revistes il·lustrades, satíriques, polítiques, eclèctiques, càustiques, xafarderes, festives, de bon geni i millor humor, gastant ínfules de literàries, des del 1841 al 1939, comissariada per M. del Tura Molas i Roser Pintó. [+]

Des de Lo Pare Arcàngel (1841), considerada la primera revista humorística catalana, i fins als darrers temps de L'Esquella de la Torratxa i La Campana de Gràcia amb la desfeta de la guerra civil espanyola, les revistes il·lustrades en català va tenir el seu pes i el seu públic.

Aquesta exposició programada per la Biblioteca de Catalunya promet ser una operació més de rescat que se suma a d'altres iniciatives que han intentat reivindicar aquest patrimoni, com, per exemple, les jornades que la primavera del 2013 es van fer a l'Arxiu Històric de la Ciutat sobre l'humor gràfic i que acaben d'aparèixer editades en un volum profusament il·lustrat: L'humor gràfic a Barcelona. 175 anys de tradició humorística catalana. Aquestes jornades, a diferència de l'exposició, fan arribar la seqüència fins als nostres dies (2016).

INFORMACIÓ:

Lloc: Sala d'Exposicions de la Biblioteca de Catalunya (c/de l'Hospital, 56, Barcelona).

Data i horari d'obertura: Del 28 de febrer al 28 d'abril de 2017. De dimarts a divendres, d'11 h a 15 h i de 17 h a 20 h. Dissabtes de 10 h a 14.

Preu: Gratuït.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.