La Barcelona del GATCPAC. Itinerari per l’arquitectura d’avantguarda

Redacció L'Avenç

Fundació Miró

dissabte, 17 de juny del 2017

GATPAC

La Barcelona del GATCPAC. Itinerari per l'Arquitectura d'avantguarda és un recorregut per Sant Gervasi que permet descobrir l'evolució de l'arquitectura al llarg del segle XX i posar-la en relació amb els esdeveniments més importants succeïts en l'àmbit polític, social, cultural i artístic a Barcelona. [+]

El barri de Sant Gervasi és, des de mitjans del segle XIX, una zona benestant de la ciutat de Barcelona. La inauguració de la línia de ferrocarril Barcelona-Sarrià l'any 1863 afavorí que famílies burgeses de la ciutat s'hi construïssin residències d'estiueig amb jardí.

Més endavant, ja ben entrat el segle XX, les joves generacions d'aquestes famílies, molts d'ells amb professions liberals (metges, enginyers, arquitectes...) s'instal·laren al barri de forma permanent. Entre aquests joves hi havia bona part dels membres del GATCPAC (Grup d'Arquitectes i Tècnics Catalans pel Progrés de l'Arquitectura Contemporània), principals introductors de l'Arquitectura Moderna a Catalunya, com Josep Lluís Sert o Germán Rodríguez Arias.

Molts dels moderns projectes residencials que construiren durant els anys 30, com la Casa López al carrer Muntaner o la Casa Rodríguez Arias a la Via Augusta, es troben, precisament, per aquesta zona.

INFORMACIÓ:

DATES: Diumenges 18 de juny i 16 de juliol de 2017 a les 11 h. Durada 2 h

LLOC: Recorregut pel barri de Sant Gervasi. Punt de trobada: Plaça Molina (monument Joan Maragall

PREU: Entrada general: 8€ / persona. Amics de la Fundació: 5€ / persona

Reserves Venda en línia prèvia a l’itinerari

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.