La Bernat Metge, noranta-cinc anys

Redacció L'Avenç

dilluns, 20 de març del 2017

bernatmetge

Dimecres que ve, al CaixaForum, l'escriptor Joan Francesc Mira, amb motiu dels noranta-cinc anys de la col·lecció de clàssics grecollatins, pronunciarà una conferència d'homenatge. [+]

La prestigiosa col·lecció de traduccions de clàssics grecollatins que Francesc Cambó va fundar el 1922 arriba als noranta-cinc anys. Fins fa poc publicada a càrrec de l'Institut Cambó, ara n'ha adquirit els drets la cooperativa SOM, que es proposa fer créixer la col·lecció amb la incorporació de nous títols encara no traduïts al català.

Joan Francesc Mira, que fa no gaires anys va sorprendre'ns amb la seva versió de l'Odissea, serà l'encarregat d'abordar, a manera d'homenatge, la història de la col·lecció i l'estat en què es troba actualment.

Si voleu assistir-hi, podeu descarregar-vos aquí la invitació a l'acte.

INFORMACIÓ:

Lloc: CaixaForum. Centre Social i Cultural de l'Obra Social "la Caixa" (avinguda de Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8, Barcelona).

Data i hora: Dimecres 22 de març, a les 19 h (les portes s'obriran mitja hora abans).

Preu: Entrada lliure. Cal confirmació per assistir-hi a info@som.cat

PER SABER-NE MÉS:

Vegeu, per exemple, l'article "Col·laboradores de la Fundació Bernat Metge: Anna M. de Saavedra i Adela M. Trepat, traductores d’Ovidi" (Els Marges, núm. 102, febrer 2014), on Montserrat Franquesa parla de la faceta de traductores de les escriptores Anna M. de Saavedra i Adela M. Trepat, que col·laboraren a la col·lecció Bernat Metge.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.