La España corrupta

Redacció L'Avenç

diumenge, 11 de desembre del 2016

La España corrupta

Dijous vinent es presenta a Barcelona el llibre La España corrupta. Breve historia de la corrupción (de la Restauración a nuestros días, 1875-2016) (Comares, 2016). A les 19.30 a la llibreria Laie (Pau Clais, 85), amb el professor Andreu Mayayo i l'autor, Jaume Muñoz Jofre. [+]

L’autor, Jaume Muñoz Jofre, actual cap de redacció de L'Avenç, conversarà amb Andreu Mayayo (catedràtic d’Història de la Universitat de Barcelona) i Miguel Ángel del Arco Bravo (editor i professor a la Universitat de Granada).

El llibre és un estudi històric d'una de les problemàtiques que més preocupació generen avui dia a la societat espanyola. Situant el punt de partida en l'inici de la Restauració (1873), moment d'instauració del concepte de l'opinió pública a Espanya, el llibre busca comprendre la rellevància i l'evolució de les males pràctiques dutes a terme des dels alts càrrecs de responsabilitat i representació públics en aquest país durant el darrer segle i mig. Separada en capítols que s'ocupen d'estudiar les manifestacions i la incidència d'aquest problema en cada un dels règims que configuren la història política recent espanyola, aquesta obra de síntesi no es dedica a enumerar els casos més destacats de cada moment, sinó que es val d'exemples significatius (caciquisme, estraperlo, tupinades, Filesa, Gürtel...) per estudiar-ne les peculiaritats i, alhora, per entendre quin procés han seguit durant aquest continuum cronològic i quines respostes ha generat la corrupció política, econòmica, judicial, etc. La principal aportació de l'historiador Muñoz Jofre (Barcelona, 1990) és oferir una visió de conjunt fins ara inèdita sobre un tema que té tanta transcendència històrica com importància en el present.

INFORMACIÓ:
Data: Dijous, 15 de desembre a les 19.30h

Lloc: Llibreria Laie (c. Pau Claris 85, 08010 Barcelona) entrada lliure — aforament limitat

PER SABER-NE MÉS:

Podeu recuperar aquí l'entrevista que li va fer Xavier Graset fa uns dies a Jaume Muñoz al programa Més324 de TV3.

Recomanem també l'article de Borja de Riquer sobre Francesc Cambó a propòsit d'un episodi de corrupció a l'Argentina: L'Avenç 422, abril de 2016.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.