La Guerra Civil a les comarques gironines

Redacció L'Avenç

Memorial Democràtic

dissabte, 08 de abril del 2017

La Guerra Civil a les comarques de Girona

El Memorial Democràtic i l’Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural han organitzat, el 20 d’abril, una jornada divulgativa i gratuïta dedicada a la Guerra Civil. L’objectiu d’aquesta trobada entre experts i ciutadans és donar a conèixer com va ser el conflicte a la demarcació de Girona i quines van ser les seves conseqüències. [+]

El programa de la jornada és el següent:

17 - 17.15 h: Benvinguda institucional, a càrrec de Joaquim Nadal, professor d'Història Contemporània a la UdG i director de l’Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural, i Oriol Dueñas, professor d’Història Contemporània de la Universitat de Barcelona i historiador del Memorial Democràtic.

17.15 - 17.45 h: "Conspiració militar contra la Segona República. Com es va gestar i desenvolupar a Girona i Figueres", a càrrec de Josep Clarà, professor d'Història Contemporània a la Universitat de Girona (UdG).

17.45 - 18.15 h: “Girona, a la rereguarda d'una guerra. De rereguarda a front terminal”, a càrrec de Joaquim Nadal, professor d'Història Contemporània a la UdG i director de l’Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural.

18.15 - 18.45 h: “Els bombardeigs arreu del territori”, a càrrec de David García, historiador.

18.45 - 19.15 h: "La fi de la guerra: la retirada i l'exili", a càrrec de Jordi Gaitx, professor d'Història Contemporània a la UdG.

19.15 - 19.45 h: "La destrucció i el salvament del patrimoni", a càrrec de Gemma Domènech, doctora en Història de l’Art i investigadora de l’Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural.

19. 45 - 20.15 h: "El territori després de la guerra", a càrrec d'Enric Pujol, professor d’Història Contemporània de la Universitat Autònoma de Barcelona.

INFORMACIÓ:

Lloc: Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural (edifici de la Pia Almoina, plaça de la Catedral, 8, Girona).

Data i hora: Dijous 20 d'abril de 2017, de 17 a 21 h.

Preu: Jornada gratuïta.

PER SABER-NE MÉS:
Vegeu, per exemple, "Patrimoni i guerra. Girona 1936-1940", de Joaquim Nadal i Gemma Domènech (L'Avenç, núm. 412, maig 2015).

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.