La fe gravada. Religió, Art i conflicte a Europa i Barcelona, segles XVI-XVII

Redacció L'Avenç

dijous, 22 de juny del 2017

seminari gravat

La setmana que ve tindrà lloc al Muhba un seminari sobre la importància dels gravats de temàtica religiosa durant l'època moderna com a propagadors d'idees. [+]

Els combats pel control social i polític als inicis de l’Europa moderna, arran de la divisòria religiosa creada per la Reforma protestant i la Contrareforma o reforma catòlica, van revolucionar els mitjans de propagació d’idees amb la difusió massiva de gravats impresos. Mirant el conjunt del continent des de Barcelona, el seminari s’endinsa en els nous espais socials regulats per la religió i en la tècnica, les iconografies i la producció de gravats que, a través de la xarxa urbana i procurant salvar fronteres, servien per al combat i sedimentaven la doctrina.

El Seminari és part del projecte Imatges per creure, sobre la conformació d’Europa i Barcelona a l’edat moderna, que el MUHBA impulsa en el marc dels estudis i les propostes incentivats pel 500 aniversari de la Reforma protestant.

Podeu consultar el programa sencer aquí.

INFORMACIÓ:

Lloc: Sala Martí l'Humà del Museu d'Història de Barcelona (pl. del Rei, s/n, Barcelona).

Data i hora: 27 i 29 de juny de 2017, partir de les 18:30. Reserveu plaça trucant al 93 256 21 22 o al correu reservesmuhba@bcn.cat.

Preu: 6 €. Reduït: 3 €.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.