'La política retratada'

Redacció L'Avenç

dilluns, 13 de març del 2017

La política retratada

La política retratada és una exposició que repassa, a través de l'obra gràfica d'un seguit de dibuixants espanyols i catalans, la realitat social i política de l'Espanya dels darrers quaranta anys. S'inaugura demà al Palau Robert i es podrà visitar fins a l'11 de juny d'aquest any. [+]

Comissariada pel dibuixant Jordi Duró i pel politòleg Jordi Torrents, l'exposició aporta una mirada crítica al clima polític i social del conjunt d'Espanya, esquitxat els darrers anys per escàndols de corrupció política i per altres accions fraudulentes.

Amb el títol complet La política retratada. La crònica social i política a través del dibuix humorístic, aquesta mostra reuneix un bon grapat de dibuixos i vinyetes apareguts en diversos mitjans espanyols i signats pels més diversos dibuixants en actiu: entre els catalans, podrem veure-hi obres de Kap (Manel Capdevila), Cesc, Jordi Duró, Jap, entre molts d'altres.

Entre els mitjans de comunicació que hi tenen representació, hi ha el diari Ara, l'Avui, El Periódico, el digital Núvol, El Punt/Avui. També El jueves, famós per les seves portades, El País, El Mundo, ABC, i, fins i tot, T'he New York Times.

INFORMACIÓ:

Lloc: Sala 2 del Palau Robert (passeig de Gràcia, 107, Barcelona).

Data i hora: del 14 de març a l'11 de juny de 2017, en l'horari habitual del Palau.

Preu: Gratuït.

PER SABER-NE MÉS:

Per conèixer els mestres i models dels dibuixants que han publicat de la Transició ençà, podeu consultar els articles "Josep Lluís Pellicer, dibuixant (1842-1901)" (L'Avenç, núm. 267, febrer 2002), de Glòria Escala; "La dona, dibuixant de premsa" (L'Avenç, núm. 53, octubre 1982), "Rafael Barradas, dibuixant a la premsa catalana" (L'Avenç, núm. 33, novembre 1980), "Shum, dibuixant anarquista" (L'Avenç, núm. 13, febrer 1979) i "Andreu Damesson, dibuixant" (L'Avenç, núm. 7, agost 1978), tots quatre de Lluís Solà Dachs.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.