Les altres cares del llibre

Redacció L'Avenç

dilluns, 24 de octubre del 2016

Detall de Diàlegs-Les altres cares del llibre

Aquest proper dijous 27 d’octubre s’incia un cicle titulat Diàlegs - Les altres cares del llibre, una proposta de l’entitat Tramoia Produccions Culturals que, mitjançant cinc converses, vol donar veu a tots aquells oficis del món del llibre- editors, traductors, crítics, bibliotecaris i llibreters- que sovint queden invisibilitzats darrere la figura de l’escriptor/a. [+]

Tramoia Produccions Culturals és una entitat de gestió cultural que dissenya, produeix i difon iniciatives pròpies o alienes que promouen la cultura, especialment en l’àmbit literari. Diàlegs-Les altres cares del llibre persegueix diversos objectius que es poden sintetitzar en dues idees centrals. En primer lloc, reivindicar el conjunt de professions del gremi, donant a conèixer al públic la feina, les preocupacions i els reptes de cada un dels oficis. El conjunt de converses reflectiran la complexitat i les diverses etapes del procés de publicació d’una novel·la. En segon lloc, els diàlegs volen facilitar també la permeabilitat i el contacte entre els diversos gremis del llibre per tal de cohesionar el sector i fer augmentar la consciència de la literatura com un procés col·lectiu.

Les sessions, que se celebraran entre l’octubre i el desembre d’aquest 2016 a diferents llocs que tenen relació amb la indústria del llibre, consistiran en una conversa entre dos professionals del món del llibre, moderats pel periodista i escriptor Albert Forns.

Durant el diàleg d’aquest proper dijous Aniol Rafael, d'Edicions del Periscopi, i Eugènia Broggi, de L’Altra Editorial compartiran visions sobre la situació actual de les editorials. Explicaran la relació entre editors i autors i respondran les següents peguntes: Què caracteritza un bon editor? Els anys de l’olfacte de l’editor han passat a millor vida? Com s’editaran llibres al segle XXI?

A continuació us informem sobre els participants, la temàtica i els horaris de les cinc trobades. Per consultar més detalls sobre les qüestions que es tractaran cliqueu aquí.

Dijous 27 d’octubre a les 19h al Pati de l’Editorial Comanegra

EDITORS. Participants: Aniol Rafel (Ed. Periscopi) i Eugenia Broggi (Ed. L’Altra)

Dijous 3 de novembre a les 19h a l’Ateneu Barcelonès

TRADUCTORS. Participants: Ferran Ràfols i Dolors Udina

Dijous 10 de novembre a les 19h a la Biblioteca Andreu Nin

CRÍTICS. Participants: Šimona Skrabec i Jordi Nopca

Dijous 17 de novembre a les 19h a la Llibreria La Calders

LLIBRETERS. Participants: Marta Ramoneda (Llibreria La Central) i Isabel Sucunza (Llibreria La Calders).

Dijous 24 de novembre a les 19h a la Reial Acadèmia de les Bones Lletres

BIBLIOTECARIS. Carme Fenoll (Cap del Servei de Biblioteques de la Generalitat) i Lluís Vicente (Biblioteca Ateneu Barcelonès).

INFORMACIÓ:

Data: Els dijous a les 19h. Els dies: 27 d’octubre, 3 de novembre, 10 de novembre, 17 de novembre, 24 de novembre de 2016.

Lloc:Editorial Comanegra, Ateneu Barcelonès, Llibreria La Calders, Reial Acadèmia de les Bones Lletres

Entrada Lliure

PER SABER-NE MÉS:

Šimona Skrabec escriu a L'Avenç habitualment. Podeu consultar la seva última crítica literària publicada a la revista: "Un espai per a les paraules indisciplinades" a L'Avenç núm. 426 (setembre de 2016)

Sobre la invisibilitat de la tasca de la traducció literària podeu consultar aquesta notícia, que vam publicar el 28 de setembre amb motiu del Dia Internacional de la Traducció.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.