Les veus de les dones

Redacció L'Avenç

dilluns, 03 de octubre del 2016

Detall del cartell de la xerrada-col·loqui

El proper dimecres 5 d'octubre l'Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona (AHCB) ens convida a assistir a un conjunt de xerrades, que conclourà amb un col·loqui final, sobre el paper i la situació de les dones en el període convuls de la nostra història que inclou la Guerra Civil, el Franquisme i la Transició Democràtica. [+]

L'acte es planteja com una activitat complementària de l'exposició sobre el mateix tema titulada "Les veus de les dones: Guerra Civil, Franquisme i Transició" que es pot visitar al vestíbul de la Casa de l'Ardiaca fins el dia 31 d'aquest mes. Mentre l'exposició proposa una aproximació a la qüestió mitjançant els testimonis crucials de diverses dones a través de documents en format paper, digital i sonor, l'acte que se celebrarà dimecres permet acostar-s'hi des d'una perspectiva més acadèmica gràcies a la col·laboració de persones expertes en la matèria.

Cartell de l'exposició "Les veus de les dones"

A continuació podeu veure el programa amb tots els detalls del desenvolupament de la sessió:

16.00h. Les veus de les dones anarquistes a l’època de la República i la Guerra Civil. Eulàlia Vega, doctora en Història Contemporània.

16.45h. Les preses polítiques de la dictadura. Ricard Vinyes, historiador i comissionat de Programes de Memòria de l’Ajuntament de Barcelona.

17.30h. La dictadura franquista i les dones. Carme Molinero, catedràtica d’Història Contemporània (UAB) i directora del Centre d’Estudis sobre les Èpoques Franquista i Democràtica (CEFID).

18.15h. El paper de les dones en la Transició. Eulàlia Vintró, catedràtica de Grec i dirigent d’ICV.

19.00h. Debat-col·loqui.

INFORMACIÓ:

Data: Dimecres 5 d’octubre de 2016. De 16h a 20h.

Lloc: Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona (Ubicació: a La Casa de l’Ardiaca, carrer Santa Llúcia, núm. 1, Barcelona).

Inscripció lliure a arxiuhistoric@bcn.cat o al telèfon 93 256 22 55.

PER SABER-NE MÉS:

Exposició recomanada: a la secció “L’aparador” (pàg.72) de L’Avenç núm. 426 (setembre del 2016) i en una notícia d'aquest apartat de la pàgina web el passat 28 de juliol.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.