LiterARTura

Redacció L'Avenç

dissabte, 22 de octubre del 2016

© Fundació Suñol

La Fundació Suñol us convida a participar a l’activitat LiterARTura, que s’iniciarà aquest proper dilluns, per tal d’endinsar-vos en la relació entre l’art, a través de les exposicions i el fons de la col·lecció, i la literatura, aprofundint en diverses lectures recomanades. Per tal de dur a terme l’activitat, es proposa la conformació d’un grup estable que es reunirà un cop al mes, realitzant, així, un conjunt de tres sessions. [+]

Les sessions començaran amb la visita comentada a la mostra i comptaran amb la participació d’artistes, escriptors i comissaris, posteriorment es celebrarà un col·loqui que s’haurà preparat amb les lectures corresponents: una de principal, que tots els participants haurien de fer, i una de secundària que pot servir de complement. La coordinadora de l’activitat és l’escriptora i professora d’escriptura i d’història de l’art Helena Rotés, en col·laboració amb la col·lecció d'art contemporani Cal Cego.

Pel que fa a la primera sessió, que tindrà lloc aquest proper dilluns 24, de 18h a 20h, s’iniciarà amb una visita guiada a l’exposició Camins encontrats: Joan Rabascall (obres 1975 i 2012), amb la participació del propi artista, i un col·loqui sobre les següents lectures:

LECTURA PRINCIPAL
Luis Martín Santos. Tiempo de silencio, ed. Crítica 2005
LECTURA SECUNDÀRIA DE REFERÈNCIA
Sigmund Freud, Psicopatología de la vida cotidiana, Alianza Editorial 2011

El dilluns 21 de novembre la sessió es desenvoluparà entorn l’exposició ACTE 35: Tatiana Busto Garcia. Paisaje en fuga i el dilluns 19 de desembre l’activitat aprofundirà en l’exposició Darío Villalba. Resplandor seco. Si voleu conèixer les lectures recomanades i tots els detalls d’aquestes sessions cliqueu aquí.

INFORMACIÓ:

Data: Dilluns 24 d’octubre, dilluns 21 de novembre i dilluns 19 de desembre de 2016. De 18h a 20h.

Lloc: Fundació Suñol (Passeig de Gràcia, 98, Barcelona).

Preu: per 3 sessions: 20€/ per sessió individual: 8€. (el pagament es farà a la primera sessió) Places limitades, imprescindible inscripció prèvia: info@fundaciosunol.org / 93 496 10 32. Es donarà prioritat a les persones inscrites a les tres sessions

PER SABER-NE MÉS:

"El retrat sociològic de Joan Rabascall", escrit Susanna Portell i Isabel Muntané i publicat a L'Avenç núm. 344 (març de 2009).

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.