Llegir en Català s’incorpora a l’Aliança Internacional d’Editors Independents

Redacció L'Avenç

Llegir en Català

divendres, 20 de gener del 2017

AIE

L’associació d’editorials independents Llegir en Català s’ha incorporat a l’Aliança Internacional d’Editors Independents. L’Aliança és una entitat composta per 400 editorials presents en 46 estats i que té com a objectiu principal treballar per la bibliodiversitat, la diversitat cultural aplicada al cas del llibre. [+]

Amb l’ingrés a l’Aliança, Llegir en Català espera ajudar a fer més visible l’edició en llengua catalana i contribuir al desenvolupament en condicions d’igualtat del sector del llibre a casa nostra.

L’Aliança va néixer al 2002 com a associació, està formada per editorials o col·lectius d’editorials d’àmbit estatal i s’organitza en sis xarxes lingüístiques: l’anglesa, l’àrab, la francesa, la portuguesa, la persa i la castellana.

La tasca de l’Aliança s’articula al voltant de cinc eixos:

  1. L’animació d’una xarxa internacional i intercultural d’editors independents.
  2. El desenvolupament d’un laboratori de la bibliodiversitat.
  3. L‘organització i dinamització de trobades i tallers internacionals i temàtics per a editors, amb l’objectiu de reforçar els espais de col·laboració i innovació.
  4. El suport a les col·laboracions editorials internacionals.
  5. El treball a favor de la llibertat d’edició i l’edició independent.

Entre els objectius d’aquesta associació hi ha el suport a la posada en pràctica de polítiques del llibre i l’acompanyament a les reglamentacions sobre drets d’autor, el desenvolupament i reforç dels intercanvis culturals o el reequilibri de les transaccions entre països exportadors de llibres i importadors.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.