Llengua i Literatura Catalananes, Grau a la UOC

Redacció L'Avenç

dijous, 24 de novembre del 2016

Grau de Llengua i Literatura Catalanes UOC

El grau universitari de Llengua i Literatura Catalanes del curs 2107-2018 comença el dimecres 22 de febrer. És un grau ofert per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), una institució de formació universitària en línia des de l'any 1995. [+]

El grau de Llengua i Literatura Catalanes de la UOC va néixer el 2008 i és una renovació de l'antiga llicenciatura de Filologia Catalana de la UOC que es va posar en marxa el 1998. Amb aquesta proposta, es pretenia adaptar els estudis al nou context social i laboral. En aquest sentit, alguns dels canvis més significatius varen ser: un disseny dels estudis més basat en competències tècniques per complementar els estudis teòrics i la incorporació al pla d'estudis del coneixement dels condicionaments socials i econòmics que afecten la llengua, la literatura i les produccions culturals.

Es proposa que, durant els primers dos cursos, els estudiants cursin tots els crèdits de matèries bàsiques, combinats amb els crèdits de la major part de matèries obligatòries. Un cop realitzada aquesta primera fase de formació bàsica i algunes matèries obligatòries, les matèries restants s'estructuren en diverses matèries que s'agrupen en els cinc mòduls següents: Literatura i teoria literària, Cultura i societat, Llengua i lingüística, Professions de la llengua i Projectes. Per obtenir més detalls de totes les assignatures del pla d'estudis cliqueu aquí.

La directora és Ona Domènech Bagaria (Barcelona, 1967), doctora en Lingüística per la Universitat Pompeu Fabra, en l’especialitat de Lingüística Aplicada: Lèxic i Discurs. Per consultar la llista completa de la resta de l'equip docent i accedir a informació sobre cadascun d'ells cliqueu aquí. L'oferta està dirigida a qualsevol estudiant que vulgui professionalitzar-se en l'elaboració o l'anàlisi de continguts lingüístics en llengua catalana dins de la societat de la informació i la comunicació. El pla d'estudis del grau de Llengua i Literatura Catalanes ofereix la possibilitat d'escollir entre tres itineraris diferents: el perfil literari, el perfil lingüístic i el perfil cultural i social.

INFORMACIÓ:

Data: Inici de docència: dimecres 22 de febrer de 2017.

Lloc: Virtualment a través del portal de la Universitat Oberta de Catalunya (Seu central: edificis 1-2, avinguda Tibidabo, 39-43, Barcelona).

Preu: Accedeix aquí a tota la informació sobre el cost i el procediment per formalitzar la matrícula.

PER SABER-NE MÉS:

Algunes de les persones que formen part de l'equip docent del grau han escrit textos publicats a la revista L'Avenç:

Articles escrits per l'Olívia Gassol Bellet: "Salvador Espriu, a l’ombra del mite", publicat a L'Avenç núm. 392 (juliol 2013). Dues ressenyes: "La memòria il·lustrada de l’exili republicà" sobre el llibre El dia revolt, de Julià Guillamon publicada a L'Avenç 344 (març 2009) i Ressenya del llibre Del passat quan era present, de Maurici Serrahima publicada a L'Avenç núm.319 (desembre 2006). Finalment, article "La pell de brau. L'Espanya d'Espriu" publicada a L'Avenç núm. 283 (setembre 2003).

Breu ressenya del llibre La literatura catalana en la cruïlla (1975-2008), de Isabel Graña i Zapata i Teresa Iribarren (forma part de l'equip docent), publicada a L'Avenç núm. 347 (juny 2009).

Articles escrits per Joan Pujolar: "Els joves i la catalanitat líquida (reflexió sobre els resultats d'un estudi recent sobre les llengües i les identitats dels joves catalans)" publicat a L'Avenç núm. 373 (novembre 2011) i "Els reptes de la llengua catalana" publicat a L'Avenç núm. 350 (octubre 2009).

Articles escrits per Jaume Subirana: entre altres articles d'opinió trobem: "Capçal i nínxol d'Estellés" publicat a L'Avenç núm. 382 (setembre 2012), "Dickinson a Amherst" publicat a L'Avenç núm.380 (juny 2012). També en relació a Jaume Subirana ressenya del llibre Literatura catalana contemporània, escrit conjuntament per Subirana i Glòria Bordons, publicada a L'Avenç núm. 247 (abril 2000)

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.