Llull i diversitat cultural

Redacció L'Avenç

dimecres, 26 de octubre del 2016

Captura teaser Llull a la ciutat nova

El Teatre Nacional de Catalunya (TNC) acull Llull a la ciutat nova, un projecte social de creació col·lectiva, dirigit per Teresa Vilardell i amb dramatúrgia de Miquel Casamayor. L’espectacle està produït pel TNC i l’Associació Cultural La Trilateral, Poligrafies Associació Cultural i Migra Studium, amb la col·laboració de diverses entitats del món cultural i social (llistat complert aquí). El podreu veure de forma gratuïta- cal que reserveu la vostra entrada- demà dijous 27 i divendres 28 d’octubre a les 20h. [+]

Llull a la ciutat nova és una proposta en el marc de l’Any Llull que estableix ponts entre, d’una banda, la figura i l’activitat duta a terme pel pensador mallorquí i de, l’altra, les vivències contemporànies de les persones de diverses creences i països que hi participen. Aquesta unió es fa possible gràcies al tema de la diversitat cultural, present en l’època de Llull i també en l’actual, que ens ofereix situacions que poden ser viscudes de moltes maneres. En aquest sentit, trobem l’establiment del diàleg- amb les dificultats que a vegades comporta- i el desig de convivència, però, alhora, també poden sorgir sentiments de rebuig i de por.

© Karlsruhe, Badische Landesbibliothek, Cod. St. Peter perg. 92.

Per tal de complementar la funció, hi ha programades dues activitats. La primera és demà, dijous 27 d’octubre, després de l’espectacle i tindrà lloc al Vestíbul de la Sala Tallers i al jardí. Consisteix en un col·loqui lúdic-gastronòmic amb música en directe de l’artista d’arpa africana Sam Sussoh. S’oferiran propostes gastronòmiques inspirades en els països d’origen dels diferents intèrprets. A més, els assistents podran conversar amb la directora Teresa Vilardell i amb els participants de l’obra.

El segon esdeveniment al voltant de Llull a la ciutat nova tindrà lloc el divendres 28 d’octubre abans de l’espectacle, a les 18.30h, al restaurant del TNC. Es proposa una taula rodona per debatre sobre com l'activitat cultural pot esdevenir una eina de cohesió i d'integració social. Hi participarant diversos experts en la matèria: Manuel Delgado, doctor en Antropologia, Núria Sempere, directora de L’Escola de Música-Centre de les Arts de l’Hospitalet. (EMMCA), Joan Hernández, director del Grup de Treball Estable de les Religions (GTER) i Mohammed Halhoul, membre de la Federació Consell Islàmic de Catalunya. Podeu assistir-hi gratuïtament reservant la vostra entrada aquí.

INFORMACIÓ:

Data: dijous 27 i divendres 28 d’octubre de 2016. A les 20h (durada: 1 h. 15 minuts)

Lloc: Sala Tallers del Teatre Nacional de Catalunya (Plaça de les Arts, 1, Barcelona)

Entrada gratuïta. Cal reservar-la prèviament i disposar de l’entrada

PER SABER-NE MÉS:

Dossier complet i vídeo de l’espectacle.

Multiculturalisme, ciutadania i identitat nacional", de Tariq Modood, publicat a L'Avenç núm. 328 (octubre de 2007).

Article sobre el llibre Diversitat i integració. Lògica i dinàmica de les identitats a Catalunya de Manuel Delgado, escrit per Miquel Izard i publicat a L'Avenç núm. 234 (febrer de 1999).

Llull x Llull. Una antologia de textos de Ramon Llull, llibre elaborat a cura de Joan Santanach, professor de literatura de la UB i comissari de lAny Llull, que ha estat publicat per Els Llibres de L'Avenç – i coeditat amb la Institució de les Lletres catalanes (ILC)—dins de la Col·lecció Sèrie Literatures aquest mateix any 2016.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.