'Memòria democràtica a Tarragona, un passat per no oblidar'

Redacció L'Avenç

divendres, 28 de abril del 2017

Memorial Democràtic Tarragona

Dimecres 26 passat es va inaugurar, al Memorial Democràtic, l'exposició Memòria democràtica a Tarragona, un passat per no oblidar, organitzada per l'Associació de Víctimes de la Repressió Franquista a Tarragona (AVRFT) i Memorial Democràtic. [+]

L'Associació de Víctimes de la Repressió Franquista a Tarragona, que des del 2004 funciona com a entitat divulgadora de la memòria històrica de la democràcia, ha organitzat aquesta exposició amb el propòsit de fer veure l'impacte concret que van tenir a la ciutat de Tarragona fenòmens de caire politicosocial tan coneguts com l'adveniment de la Segona Repúbica Espanyola, el cop d'estat del general Franco i el trienni bèl·lic. També explica les conseqüències immediates que va tenir l’ascens del franquisme en l’àmbit legislatiu i la repressió contra la població civil, que va implicar el patiment i la mort de milers de persones.

INFORMACIÓ:

Lloc: Memorial Democràtic (Peu de la Creu, 4, Barcelona).

Data i hora: Fins al 28 de maig de 2017, en l'horari següent: de dimarts a divendres, de 10 a 14 h i de 17 a 18.30 h; dissabte, de 10 a 14 h i de 16 a 20 h; diumenge, de 10 a 14 h.

Preu: Gratuït.

PER SABER-NE MÉS:

Vegeu, per exemple, l'article que Montserrat Duch, directora d'una història de Tarragona en sis volums, va publicar a L'Avenç (núm. 316, setembre 2006): "Republicans i franquistes davant l’estàtua d’August a Tarragona".

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.