Mercats de puces, postals i objectes: Vilanova i Tàpies

Redacció L'Avenç

dilluns, 06 de febrer del 2017

Vilanova 2

Tàpies plats

Avui que commemorem els cinc anys de la mort de Tàpies, recomanem dues exposicions que acull la Fundació Tàpies i que construeixen un joc de miralls: Oriol Vilanova. Diumenge i Antoni Tàpies. Objectes. [+]

Oriol Vilanova. Diumenge

Al llarg de quinze anys, Oriol Vilanova (Manresa, 1980) ha aconseguit aplegar una col·lecció de 34.000 postals, recuperades de les muntanyes d'andròmines dels mercats de puces dominicals. La dispersió en què es trobaven donava a l'artista la possibilitat de fer un exercici d'ordenació del material segons els motius i els temes que hi apareixen. Aquesta primera part, titulada Diumenge, s'acompanya de tres més: Per ser precís, 1990 i Complet, ubicades a la planta de la Biblioteca de la Fundació Tàpies. I també s'han programat, per a aquesta exposició, tot un seguit de performances, textos teatrals i una peça inèdita.

Antoni Tàpies. Objectes

A finals dels anys 60, Tàpies produeix la seva obra de maduresa, centrada sobretot en la utilització d'objectes de la vida quotidiana. Aquesta etapa de la seva carrera, sovint provocativa, té molt bones mostres en aquesta exposició, la qual també s'acompanya de textos d'un bon amic del pintor, el poeta Joan Brossa, amb qui compartia inquietuds i algunes afinitats artístiques.

INFORMACIÓ:

Lloc: Fundació Antoni Tàpies (Aragó, 255, Barcelona)
Data: Fins al 28 de maig de 2017

Preu: 7€. Estudiants: 5,60€. Jubilats majors de 65 anys, gratuït. Nens i nenes, joves fins als 16 anys, aturats i Amics de la Fundació Antoni Tàpies, gratuït.

Cada dissabte a les 17h (excepte el 15 d'abril) es faran visites comentades a totes dues exposicions: no cal inscripció prèvia.

PER SABER-NE MÉS:

Us recomanem l'entrevista a Antoni Tàpies apareguda al número 336 de L'Avenç (juny 2008).

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.