Miquel Blay i els germans Busquets, dues exposicions

Redacció L'Avenç

Museu d'Art de Girona

dimarts, 28 de març del 2017

miquel-blay

Els germans Busquets. Un univers compartit

Les exposicions Miquel Blay. Camí de l'èxit i Els germans Busquets. Un univers compartit es podran visitar fins al 17 d'abril al Museu d'Art de Girona. [+]

Miquel Blay. Camí de l'èxit

Amb motiu de la commemoració del 150è aniversari del naixement de l’escultor Miquel Blay (Olot, 1866 – Madrid, 1936), el Museu de la Garrotxa d’Olot i el Museu d’Art de Girona han organitzat dues exposicions temporals complementàries. L’exposició al Museu d’Art, sota el títol de Miquel Blay. Camí de l’èxit, presenta una selecció de les seves millors escultures, acompanyada de dibuixos, documentació i material en part inèdit, i ressegueix el procés de formació de Blay, des del 1888, quan l’escultor va rebre la beca de formació de la Diputació de Girona, fins al 1906, quan es va instal·lar a Madrid després d’haver demostrat a bastament la qualitat de la seva producció i va començar a ocupar un lloc de privilegi en l’art. El Museu de la Garrotxa ha estat tancat temporalment, però reobre dissabte vinent.

Els germans Busquets. Un univers compartit

Els germans Busquets i la seva obra esdevenen cabdals en l’estudi de la segona generació de noucentistes a Catalunya i ben especialment a Girona. Josep Maria, Lluís i Jaume, col·laboradors de l’arquitecte Rafael Masó, van donar un nou impuls i valor als treballs en arts aplicades, ben especialment des de la Galeria de Bells Oficis oberta a Girona l’any 1918. La recent donació del Fons Germans Busquets i Mollera, gràcies a la generositat de mossèn Joan Busquets i Dalmau, ha estat el pretext de la mostra que, a cura de Glòria Bosch i Susanna Portell, presenta una tria dels dibuixos, caricatures, dissenys tipogràfics, apunts i documentació i permet conèixer l’àmplia i variada producció artística dels tres germans.

INFORMACIÓ:

Lloc: Museu d'Art de Girona (pujada de la Catedral, 12, Girona).

Data i hora: Fins al 17 d'abril, en l'horari habitual del museu.

Preu: General: 4,5 €. Reduïda: 3,5 € (persones de 8 a 24 anys, majors de 65 anys i pensionistes). Famílies: 3,5 € per persona (2 adults i 1 nen) o 2 € (carnet monoparental). Grups: 25% de descompte per a grups turístics (reserva prèvia). 4 € per a grups no turístics i de més de 15 persones.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.