Mons en transició. Club de lectura a La Memòria

Redacció L'Avenç

diumenge, 08 de gener del 2017

agenda

L'historiador Jaume Muñoz Jofre condueix el club de lectura "Mons en transició" a la llibreria La Memòria per conèixer les transformacions polítiques, econòmiques, socials i culturals dels segles XIX i XX. Els tercers dijous de cada mes, de gener a juny. [+]

El club de lectura es proposa conèixer, a través de les sis novel∙les proposades, com han afectat al llarg dels segles XIX i XX les transformacions polítiques, econòmiques, socials i culturals de diverses societats als individus que les conformen. L’historiador Jaume Muñoz conduirà el club i en cada sessió farà una contextualització històrica de l’obra a comentar.

1.- VIRGINIA WOOLF. Orlando. Proa / DeBolsillo sobre el paper de la dona en la societat anglesa entre els segle XVI i XX. (19 de gener)
2.- JOSEPH CONRAD. El cor de les tenebres. La butxaca / DeBolsillo, una crua descripció del món colonial africà a través del relat d’un navegant que remunta el riu Congo. (16 de febrer)

3.- WILLIAM FAULKNER. Intruso en el polvo. DeBolsillo, la descripció i reflexió sobre la realitat del sud dels Estats Units, on la discriminació racial va ser més que latent al llarg dels dos primers segles d’independència dels EUA. (16 de març)

4.- ALEJO CARPENTIER. El acoso. Alianza Editorial, sobre els primers passos de la Cuba independent, especialment de la darreria de la dècada de 1920, sota el dictador Gerardo Machado. (20 d’abril)

5.- RALF ROTHMANN. Morir a la primavera. L’altra / Asteroide: La vida de dos joves alemanys alterada quan són obligats a anar al front durant els darrers compassos de la Segona Guerra Mundial. (18 de maig)

6.- SVETLANA ALEKSIÉVITX. Els nois de zinc. Raig Verd / Debate, sobre la guerra russo-afganesa i la caiguda de la URSS. (15 de juny)

INFORMACIÓ:

Dates: Els tercers dijous de cada mes, de gener a juny

Hora: de 19,00 a 20,30 h.

Lloc: Llibreria la Memòria (Plaça de la Vila de Gràcia 19, Barcelona)

Inscripcions: 936243632 / memoriallibres@gmail.com

Preu: La inscripció a les 6 sessions del club val 50 €. També us podeu inscriure a les sessions que més us interessin a 10 € per sessió.

PER SABER-NE MÉS:

Margarida Casacuberta va escriure a L'Avenç 273, setembre de 2002 sobre El cor de les tenebres, de Joseph Conrad.

Sobre Svetlana Aleksiévitx podeu llegir a L'Avenç el perfil que en va fer Josep M. Muñoz (núm. 425, juliol de 2016) i la ressenya de les seves obres de Genís Barnosell al núm. 422, d'abril de 2016.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.