'Montjuïc, 100 anys de cartellisme'

Redacció L'Avenç

Barcelona Cultura

diumenge, 09 de abril del 2017

100 ANYS DE CARTELLISME

Fins al 30 d'agost es pot visitar l’exposició Montjuïc, 100 anys de cartellisme, que presenta els esdeveniments més significatius que han tingut lloc a la muntanya de Montjuïc, des del segle XX fins avui, a través dels cartells més emblemàtics i els artistes que els han realitzat. [+]

La muntanya de Montjuïc ha estat testimoni i ressò de les grans transformacions que han anat configurant la ciutat de Barcelona. El comissari de l’exposició, Sebastià Duatis, ha seleccionat una vuitantena de cartells que conformen un segle d’esdeveniments a la muntanya. La selecció ha seguit els criteris que mostren les obres, corrents i autors més representatius del segle XX lligats a l’evolució del concepte i sentiment vers la muntanya.

L’exposició repassa el llenguatge gràfic d’un segle a través de l’exposició internacional del 29, els actes polítics durant la República, la Fira de Mostres, els refugis durant la guerra, la Barcelona olímpica, l’oci a la muntanya, l’esport i el món del motor, els concerts, els festivals culturals i les exposicions d’avui en dia. Un mosaic de corrents artístiques de la mà de pintors i dissenyadors més significatius del país, des dels fundadors del Sindicat de Dibuixants Professionals, a membres de Grafistes FAD i artistes actuals.

INFORMACIÓ:

Lloc: Castell de Montjuïc (carretera de Montjuïc, 66, Barcelona).

Data i hora: Del 6 d'abril al 30 d'agost de 2017, de dilluns a diumenge de 10 a 18 h. Festius inclosos.

Preu: Està inclòs en el preu de l'entrada al castell. Consulteu-ho aquí.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.