Musicant el Museu Frederic Marès

Redacció L'Avenç

dijous, 16 de març del 2017

Museu Marès Concert 3

El concert número tres del II Cicle de concerts de petit format inspirat en les col·leccions del Museu Frederic Marès, L'Ars Nova a Itàlia, es farà diumenge vinent. [+]

Un recorregut pel repertori de l'anomenat Ars Nova a Itàlia en el qual podrem escoltar algunes de les obres dels autors Francesco Landini (1325-1397), Matteo da Perugia (s. XIV-1418) i Paolo da Firenze (1355-1436), exponents més importants del Trecento italià. Tots tres coincidiren professionalment a l'església de la Santa Trinità de Florència i exploraren les bases d'un llenguatge concret, amb caràcter universal i compartit amb l'estètica global derivada de la literatura i les arts europees.

Un recital de ballate (peces destinades al cant i al ball) i de madrigals amb textos en vers de temàtica amorosa en llengua vernacla. La seva execució i acolliment a la sala tardogòtica del Museu sota l'atenta mirada de les escultures hispàniques en talla policromada atribuïdes a Alejo de Vahía coincideixen, en aquesta ocasió, en el mateix espai temporal. Les peces seran interpretades per Laura Martínez Boj, soprano; Vincent Kibildis, arpa; i Sophia Danilevski, viola d'arc.

INFORMACIÓ:

Lloc: Sala d'escultura gòtica (segle XV) del Museu Frederic Marès (plaça Sant Iu, 5, Barcelona).

Data i hora: Diumenge 19 de març de 2017, a les 12 h.

Preu: No consta. L'entrada al concert inclou la visita al Museu. Venda el mateix dia a partir de les 11 h del matí. Aforament limitat.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.