Nosaltres, el poble

Redacció L'Avenç

CCCB

dimecres, 14 de juny del 2017

Logga Wiggler, 2012. CC

Jordi Vaquer Fanés i Diego Muro dialogaran el proper dia 22 sobre "Nosaltres, el poble. L’avenç del populisme a Europa". [+]

Com s’explica l’avenç a Europa del populisme? Quin impacte tindrà sobre el futur del continent? En aquesta conferència, l’analista polític i director de l’Open Society Initiative for Europe, Jordi Vaquer, reflexionarà sobre el creixement del populisme i debatrà les seves implicacions amb Diego Muro, professor titular a la Universitat de Saint Andrews (Escòcia) i investigador associat al Barcelona Centre for International Affairs (CIDOB)

El poble i les elits. Els de casa i els de fora. Els de dalt i els de baix. Després de l’esclat de la crisi financera a Europa, la política sembla haver-se polaritzat en termes diferents de la tradicional divisió ideològica entre esquerra i dreta. La nova hipòtesi populista planteja que, en l’era de la globalització, el poble ha estat traït per una classe política corrupta, sense pàtria i sense escrúpols. En aquest conflicte, líders com ara Marine Le Pen, Geert Wilders o Beppe Grillo asseguren que només ells són capaços de representar la voluntat popular, garantir la seguretat i recuperar la sobirania nacional.

L’acte coincideix amb la presentació de la monografia Populism in Europe: from symptom to alternative, coordinada i publicada pel CIDOB.

INFORMACIÓ:

Data:Dijous 22 de juny a les 18.30h

Lloc: CCCB (Carrer Montalegre, núm. 5, Barcelona).

Preu: 3 € Gratuït per amics del CCCB, persones aturades, amb el carnet docent o amb la Targeta Rosa. Per comprar l’entrada: Taquilles CCCB / taquilles@cccb.org / 933 064 100 / ticketea.com.

PER SABER-NE MÉS:

Us recomanem la lectura de dues de les editorials recents de L'Avenç. La primera, de desembre de 2016, sobre la victòria de Donald Trump, i la segona, de març de 2017, sobre els populismes.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.