Nosaltres ja ho hem viscut

Redacció L'Avenç

dissabte, 18 de febrer del 2017

Manifestació 18F

AVUI a les 16 h tindrà lloc a Barcelona una manifestació per a l'acollida de persones refugiades i migrants sota el lema "Volem acollir". No costa de veure el paral·lel de la situació actual dels refugiats amb la dels nostres exiliats que el 1939 van haver de passar la ratlla. [+]

Ara que el nostre país adopta actituds tan arbitràries en relació amb el drama dels refugiats, és un moment del tot oportú per repensar posicionaments i fer memòria de vells records que ens facin més considerats i receptius. L'exili de 1939, que va afectar tantes persones i de tan distintes maneres, s'emmiralla en els fets d'avui d'una manera prou evident.

El novembre del 2010 vam publicar una antologia d'escrits del pas de frontera (un autèntic gènere encara no prou reconegut) a càrrec de la professora Maria Campillo, de la UAB. Convidem els nostres lectors a endinsar-s'hi per tal de prendre consciència d'una situació que malauradament es repeteix i que, encara que no ens afecti de forma tan directa, no ens és aliena com a ciutadans del món.

Portada Allez

La manifestació s'emmarca dins la campanya "Casa nostra, casa vostra", dirigida per un grup de persones independents que han viscut de prop la crisi migratòria de la Mediterrània i que es proposen denunciar les condicions dels camps de refugiats i col·laborar, amb l'ajut de tothom qui s'hi vulgui afegir, a la normalització del fenomen en la demarcació d'Europa.

L'Avenç s'ha adherit al manifest de Casa nostra, casa vostra, a través de l'associació Llegir en Català.

INFORMACIÓ:

Lloc de sortida: Plaça d'Urquinaona (Barcelona).

Data i hora: Dissabte 18 de febrer, a les 16 h.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.