Nou número de la revista

Redacció L'Avenç

dimecres, 02 de novembre del 2016

portada-428_portada_revista_petita

Com sempre, amb l'inici del mes estrenem també un nou número de L'Avenç. En motiu de la celebració de tots sants, us proposem una portada per reflexionar sobre la cultura de la mort. Es tracta d'una imatge provinent d'una exposició al centre història de Ciutat de Mèxic, on la mort és celebrada amb una gran festivitat. Com cada mes, us convidem a endinsar-vos en els fenòmens més candents del panorama actual i, alhora, us oferim una retrospectiva al nostre passat més recent. Per saber-ne més comenceu a fullejar L'Avenç núm.428! [+]

Aquest novembre analitzem la història i la vigència de l’ideari del PSUC de la mà de Jordi Borja, així com ens aproximem, mitjançant un diàleg a distància, a la figura de Vicenç Navarro, un dels economistes de referència per a les forces progressistes a nivell internacional.

Igualment, recuperem una glosa d’Antonio Tabucchi sobre la literatura i el seu poder indestructible; entrevistem a l’escriptor irlandès John Banville i, de la mà de Lluís Quintana, disseccionem els valors imperialistes que traspuen de l’obra de Jules Verne. Encara en el món literari, Joan Todó ressenya el darrer llibre de Jordi Ibáñez Fanés; així com Simona Škrabec ho fa amb El pes fals, de Joseph Roth, i Vicenç Pagès Jordà amb l’inquietant món de la secta de Charles Manson de Les noies, d’Emma Clyne.

En el camp artístic, Fèlix Fanés explora el paper dels pintors cubistes en la 1ª Guerra Mundial; Joaquim Rabaseda ens parla de l’entrada de l’orgue en l’imaginari col·lectiu com a instrument de terror i Imma Merino destaca les habilitats interpretatives d’Isabelle Huppert.

Podeu consultar el sumari i accedir als continguts aquí. Us recordem que la revista es distribueix a quioscos i llibreries i la podeu comprar en paper aquí, o bé en la versió digital aquí i aquí . Si us hi voleu subscriure, per només 58 € l'any, cliqueu aquí .

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.