Noucentismes

Redacció L'Avenç

dimarts, 07 de març del 2017

baixa

Del 23 al 25 de març, la Universitat de Girona acollirà el II Simposi Internacional sobre el Noucentisme. [+]

Després del I Simposi Internacional sobre el Noucentisme, celebrat a Barcelona i Sitges els dies 28, 29 i 30 de novembre de 2014, ara es presenta el segon, que es proposa considerar el Noucentisme no com un fenomen aïllat, com sovint s'ha volgut veure, sinó com un moviment que té paral·lels, contactes i concomitàncies amb d'altres moviments culturals europeus de gran difusió.

Aquest segon simposi internacional es proposa, també, donar més visibilitat al Noucentisme desenvolupat a casa nostra, que encara és massa desconegut.

INFORMACIÓ:

Lloc: Els dies 23 i 24 de març les sessions es duran a terme a la Sala de Graus de la Facultat de Lletres de la Universitat de Girona (plaça de Josep Ferrater Mora, 1, Girona) i a la Casa Masó de Girona, i el dissabte 25 de març, en diversos espais de la comarca de la Selva.

Preu: Els estudiants i el personal de la UdG hi poden assistir gratuïtament; els estudiants d'altres universitats, al preu de 20 €. L'entrada general són 75 €. La matrícula inclou l’entrada i visita guiada a la Casa Masó de Girona (divendres 24), i el viatge i entrada al Museu Municipal Josep Aragay de Breda (dissabte 25).

Per estar al cas de les ponències que s'hi pronunciaran, dels detalls de la inscripció i de la resta d'activitats que es duran a terme en el marc del Simposi, podeu consultar el programa aquí.

PER SABER-NE MÉS:

Vegeu els últims articles que L'Avenç ha publicat en relació amb el moviment: "El Noucentisme no va ser el culpable", de Jordi Falgàs (núm. 386, gener 2013); "Josep Danés i Torras. Noucentisme i regionalisme arquitectònics", de Joaquim M. Puigvert (núm. 345, març 2009); "Torres-García, del noucentisme al constructivisme", de Jaume Ferran (núm. 289, març 2004); "Quan tot semblava possible", de Jordi Castellanos (núm. 309, gener 2006); "Gabriel Miró, un escriptor en castellà a la Barcelona noucentista", de Francesc Barberà (núm. 312, abril 2006); entre molts d'altres.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.