Número d'estiu de L'Avenç

Redacció L'Avenç

dissabte, 01 de juliol del 2017

L'Avenç 436 - juliol/agost 2017

Aquesta preciosa il·lustració de Fidel Aguilar ocupa la portada del número de juliol/agost de L'Avenç que ja podeu trobar a la venda. La Guerra Civil espanyola és, a vuitanta anys de distància, la protagonista d’aquesta edició. [+]

Pere Quintana, mobilitzat al cos de Sanitat i testimoni de les batalles de Terol i de l’Ebre, hi evoca els seus records. Hilari Raguer rememora la carta col·lectiva dels bisbes espanyols favorable a la “croada” de Franco, i retreu un document molt important dels arxius vaticans. Paul Preston fa una llarga necrològica de Hugh Thomas, l’autor del que durant una època va ser “el llibre” sobre la Guerra Civil, en un magnífic article que es pot llegir també com una crònica de diferents visions del conflicte i també d’un cert hispanisme anglès. En el centenari del seu naixement, Jaume Guillamet evoca la figura del periodista Manuel Ibáñez Escofet. Oriol Pi de Cabanyes recorda una visita amb Palau i Fabre a la seva fundació de Caldes d’Estrac. Albert Forns fa una crònica de la Biennal d’art de Venècia. Imma Merino ens parla de la trajectòria de David Lynch, ara que ha tornat a Twin Peaks. I a més, en el bloc de ressenyes culturals, hi apareixen els noms de Jordi Carrió, Iris Murdoch, Natalia Ginzburg, Víctor Català i Fidel Aguilar, entre altres.

Podeu consultar el sumari i accedir als continguts aquí. Us recordem que la revista es distribueix a quioscos i llibreries i la podeu comprar en paper aquí, o bé en la versió digital aquí i aquí. Si us hi voleu subscriure, per només 60 € l'any, cliqueu aquí i la rebreu puntualment a casa vostra cada inici de mes, a més d'estalviar-vos temps i diners, juntament amb els suplements.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.