Oleguer Junyent, fotògraf i col·leccionista

Redacció L'Avenç

Museu Frederic Marès / Arxiu Fotogràfic de Barcelona

diumenge, 21 de maig del 2017

Egipte

L'Arxiu Fotogràfic de Barcelona i el Museu Frederic Marès programen dues exposicions sobre les facetes de fotògraf amateur i col·leccionista d'Oleguer Junyent (Barcelona, 1876-1956), sobretot conegut per haver fet la volta al món el 1908. [+]

Oleguer Junyent, col·leccionista. Roda el món i torna al Born

L'exposició se centra en la faceta de col·leccionista d'art de la Barcelona de la primera meitat del segle XX i posa la seva figura en relació amb la de Frederic Marès. Així mateix, es posa el focus en l'estreta relació personal entre Junyent i el polític i també col·leccionista Francesc Cambó, a través d'aquarel·les i fotografies dels viatges que van compartir.

Informació:

Lloc: Museu Frederic Marès (plaça de Sant Iu, 5, Barcelona).

Data i hora: Fins al 7 de gener de 2018. Podeu visitar l'exposició de dimarts a dissabte de 10:00 a 19:00 i els diumenges i festius, d'11:00 a 20:00. Tots els dilluns, excepte els festius, romandrà tancada.

Preu: Diversos. General: 4,20 €. Reduït: 2,40 €. Gratuït: el primer diumenge de mes i, també, amb diverses acreditacions i condicions.

Oleguer Junyent, fotògraf. Roda el món i torna al Born

L'exposició recull les fotografies captades l’any 1908 per l'artista polifacètic quan va fer la volta al món. En els onze mesos que estigué viatjant va produir dibuixos, aquarel·les i olis, que documentaven monuments i personatges d’arreu la geografia, alhora que l’ús de la càmera estereoscòpica li serví per captar altres aspectes de manera més instantània. De retorn a la ciutat, es va organitzar una gran exposició i l’any següent va escriure un llibre narrant el viatge. El seu treball fotogràfic, gairebé inèdit, ens permet descobrir ara la mirada d’un viatger il·lustrat.

Informació:

Lloc: Arxiu Fotogràfic de Barcelona (plaça de Pons i Clerch, 2, 2a planta, Barcelona).

Data i hora: Fins al 7 de gener de 2018. Podeu visitar l'exposició de dilluns a dissabte, de 10 a 19 h (tots els festius tancat, excepte 24 i 25 de setembre de 2017).

Preu: Entrada lliure.

S'editarà un catàleg conjunt de les dues exposicions que portarà per títol Oleguer Junyent, col·leccionista i fotògraf. Roda el món i torna al Born.

PER SABER-NE MÉS:

Podeu llegir un text del mateix Junyent sobre Nova York a L'Avenç núm. 315 de juliol de 2016 i una ressenya de Susanna Portell sobre una exposició que se li va dedicar a Girona al núm. 380, de juny de 2012.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.