Oteiza, la desocupació de l’espai

Redacció L'Avenç

dimecres, 23 de novembre del 2016

Fotografia de l'espectacle ©La Pedrera

En el marc de l’exposició Oteiza, la desocupació de l’espai, demà dijous 24 de novembre La Pedrera ens convida a assistir a un espectacle de Kukai dantza titulat «Otehitzari Biraka», de la companyia Kukai Dantza & Tanttaka Teatroa. En aquesta proposta la dansa tradicional basca s’endinsarà en l’univers contemporani, acompanyant la imatge i la paraula d’Oteiza. [+]

Fins el 22 de gener de 2017 la Pedrera acull l’exposició «Oteiza. La desocupació de l’espai», dedicada a l’escultor basc Jorge Oteiza (Orio, Guipúscoa, 1908 -Sant Sebastià, 2003), un dels referents de l’escultura de la segona meitat del segle XX, al que feia trenta anys que Barcelona no dedicava una exposició monogràfica. La mostra permet traçar un recorregut per totes les etapes del treball escultòric d’Oteiza, des de les formes més arcaiques de les primeres peces fins a les darreres sèries, tot passant per aquelles que componen l’eix central del seu Propòsit Experimental. Alhora, l’exhibició vol donar a conèixer diverses facetes de la seva trajectòria vital, política i creativa, que van des de l’arquitectura o la poesia fins a la pedagogia i l’agitació cultural.

Caja vacía, Oteiza, 1958 © La Pedrera

L’espectacle de dansa tradicional basca que tindrà lloc és una activitat paral·lela a l’exposició que es planteja amb l’objectiu de permetre al públic aprofundir en els continguts de les mateixes i oferir, alhora, punts de vista dinàmics amb llenguatges propis d’altres camps artístics.

INFORMACIÓ:

Data: Espectacle de dansa: dijous 24 de novembre de 2016. A les 20h (durada: 55 min). Exposició: fins el diumenge 22 de gener de 2017. Es pot visitar de dilluns a diumenge, de 10 a 20.30h (últim accés 20h).

Lloc: La Pedrera (Passeig de Gràcia, 92, Barcelona).

Entrada: Espectacle de dansa: 9 € (inclou un accés gratuït a l’exposició en dies posteriors a l’activitat). Exposició: 4€.

PER SABER-NE MÉS:

Catàleg Oteiza. La desocupació de l’espai dels autors Gregorio Díaz Ereño, Jon Echeverria Plazaola, Borja González Riera, Elena Martín Martín i Jorge Oteiza, publicat l’any 2010 per l’editorial Fundació Catalunya- La Pedrera.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.