'Picasso. Retrats'

Redacció L'Avenç

Museu Picasso

diumenge, 16 de abril del 2017

Picasso. Retrats

L'exposició Picasso. Retrats, que es pot visitar fins al 25 de juny al Museu Picasso de Barcelona, ofereix una mostra representativa dels retrats que el pintor va crear al llarg de la seva carrera. [+]

Pablo Picasso va mostrar un interès fonamental en la figura humana, i el retrat sempre va ocupar un lloc destacat en la seva obra. No va treballar gairebé mai per encàrrec, i pràcticament tots els seus retrats i caricatures representaven gent del seu cercle íntim d’aquell moment.

Lliure de tota pressió externa, va interpretar els seus models d’acord amb la visió i el coneixement que en tenia, i escollia l’estil i el mitjà que considerava més expressiu o apropiat segons l’ocasió. La caricatura va ser una de les seves activitats preferides, i molts dels seus retrats pictòrics de la maduresa van incloure les simplificacions i distorsions pròpies del gènere.

Les llibertats que Picasso es va prendre amb les aparences naturals i la seva subversió del decòrum van anar, però, de la mà d’un constant i profund compromís amb les tradicions del retrat occidental.

INFORMACIÓ:

Lloc: Fundació Museu Picasso (Montcada, 15-23, Barcelona).

Data i hora: Fins al 25 de juny de 2017. De dimarts a diumenge, de 9 a 19 h (festius inclosos, excepte dilluns festius), dijous de 9 a 21.30 h, i dilluns tancat (incloent els dilluns festius).

Preu: Entrada combinada: Col·lecció + exposició temporal, 14 €. Entrada a l’exposició temporal, 6,50 €.

PER SABER-NE MÉS:

Vegeu, per exemple, Aitor Quiney, "Picasso, Gris, Manolo i Togores, il·lustradors de Kahnweiler" (L'Avenç, núm. 422, abril 2016) i la ressenya de Margarida Casacuberta de l'exposició d'autoretrats picassians feta el 2013: "Els ulls de Picasso" (L'Avenç, núm. 393, setembre 2013).

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.