Premi de la Crítica Catalana de poesia per a Lluís Solà

Redacció L'Avenç

AELC

dimarts, 25 de abril del 2017

Poesia completa Lluís Solà

Des de L'Avenç volem felicitar Lluís Solà per haver estat guardonat als Premis de la Crítica que atorga la Asociación Española de Críticos Literarios en la modalitat de poesia per la seva monumental Poesia completa (2016). [+]

L'Asociación Española de Críticos Literarios va anunciar dissabte passat en una roda de premsa a Sòria els guanyadors dels Premis de la Crítica en les quatre llengües oficials de l'Estat espanyol a les millors obres de narrativa i de poesia publicades durant el 2016.

Els Premis de la Crítica són uns guardons que atorga l'Asociación Española de Críticos Literarios des del 1956. La modalitat en llengua catalana, que coordina l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana, es convoca anualment des de l'inici de la democràcia. Enguany el jurat de la modalitat en llengua catalana ha estat format pels crítics Francesco Ardolino, Àlex Broch, Lluïsa Julià (coordinadora), Jordi Nopca i Simona Škrabec.

Lluís Solà ja havia estat guardonat per aquesta mateixa obra amb el Premi Josep Maria Llompart de la XXXIV edició dels Premis Cavall Verd de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC).

L'escriptor mallorquí Sebastià Perelló ha estat guardonat en la categoria de narrativa del Premi de la Crítica Catalana per Veus al ras (Club Editor), i l’osonenc Lluís Solà ha rebut el de poesia per la seva Poesia completa (Edicions de 1984).

PER SABER-NE MÉS:

Lluís Solà ha publicat amb nosaltres La paraula i el món. Assaigs sobre poesia (2013), un llibre d'assaigs on els temes de fons són l'home i la paraula. Implícita, hi ha la convicció que la poesia és un dels llocs on encara es manifesten i es revelen amb més veracitat aquestes dues qüestions, que, de fet, al capdavall, no són sinó una única qüestió. "Vistos amb una mica de perspectiva, diria que cada assaig pretén d’interpretar una melodia específica o una variació de l’única qüestió de fons esmentada. Gairebé tots els punts de partida dels textos són la poesia de poetes catalans, i potser no seria desassenyat pensar que també ho és el punt d’arribada. És un fet indiscutible que la poesia feta a les terres de parla catalana conté una diversitat, una maduresa i una profunditat dignes d’atenció i d’interrogació. La poesia del nostre país ens parla de l’home, del món i del món de l’home amb la mateixa dignitat, amb la mateixa radicalitat i amb la mateixa persuasió que qualsevol altra poesia existent. Per conèixer l’home que som i l’home que és l’home, a nosaltres, sobretot a nosaltres però no únicament a nosaltres, ens és indispensable d’escoltar-la. Això és el que creuen les paraules d’aquests textos dedicats a Alcover, Bartra, Bauçà, Espriu, Maragall, Rodoreda, Salvat-Papasseit, Sampere, Verdaguer i Vinyoli", ens diu Solà al capdavall del pròleg.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.