Prudenci Bertrana, pintor

Redacció L'Avenç

diumenge, 14 de maig del 2017

Prudenci Bertrana, pintor

Dijous passat, 11 de maig, es va inaugurar al Museu d'Art de Girona l'exposició Prudenci Bertrana, pintor, emmarcada dins l'Any Bertrana. La mostra reuneix una tria molt significativa d'obres fins ara inèdites o poc conegudes del vessant pictòric de l'autor de Josafat. [+]

Abans que escriptor, Prudenci Bertrana (Tordera, 1867 – Barcelona, 1941) va ser pintor. De l’art del dibuix i la pintura en va fer el seu primer ofici, i també va ser el seu primer estímul creatiu. Amb motiu de la celebració de l’Any Bertrana, el md’A dedica una àmplia mostra al vessant artístic d’un dels escriptors més destacats del Modernisme i recull bona part de la seva obra pictòrica: dibuixos, il·lustracions, retrats i paisatges. L’exposició ofereix un itinerari ampli per la seva trajectòria artística: des dels primers temptejos —tot buscant un estil propi—, l’obra d’encàrrec i les primeres exposicions, fins al seu retorn a la pintura després d’anys d’abandonament, amb paisatges, especialment del Berguedà i la Cerdanya, que esdevenen un dels principals motius d’inspiració i el fet de pintar-los, un acte d’alliberament.

INFORMACIÓ:

Lloc: Museu d'Art de Girona (pujada de la Catedral, 12, Girona).

Data i hora: Fins a l'1 d'octubre de 2017. Feiners (excepte dilluns): de 10:00 a 19:00. Diumenges i festius: de 10:00 a 14:00.

PER SABER-NE MÉS:

A Els Marges, núm. 101, d'octubre de 2013, Imma Farré ressenyava el volum editat per Xavier Pla que aplegava treballs elaborats arran del centenari de la primera edició de Josafat, l'obra emblemàtica de Bertrana.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.