Rebels i amb veu pròpia

Redacció L'Avenç

Monestir de Pedralbes

dissabte, 18 de març del 2017

Rebels i amb veu pròpia

El Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes en col·laboració amb el Grup d'Estudis de Gènere: Traducció, Literatura, Història i Comunicació i el Grup Textos literaris contemporanis: estudi, edició i traducció, tots dos pertanyents a la UVic-UCC, organitzen les jornades internacionals Rebels i amb veu pròpia. La literatura femenina entre dos segles (XIX-XX) per als dies 31 de març i 1 d'abril. [+]

Les escriptores que van exercir la seva activitat entre dos segles (XIX-XX) van obeir el patró d’una «dona a la mida» que l’estructura patriarcal del món intel·lectual on vivien havia previst per a elles. Mentre que les del segle XIX, activíssimes i polifacètiques dins el món de la literatura, maldaven per fer-se un lloc com a escriptores i com a dones, les del XX, que es mesuraven encara amb la tradició literària i identitària heretada, mostraven l’obscurida experiència de la feminitat a través de l’escriptura, carregant damunt les espatlles tot el pes del seu alliberament en un món d’homes. Ni les unes ni les altres no ho van tenir gens fàcil. En què consistia la seva rebel·lia? Quan van assolir, en termes woolfians, «una cambra pròpia»?

Amb motiu de l’exposició «Dones silenciades. El llegat de sor Eulària Anzizu (1868-1916) al monestir de Pedralbes», a l’entorn d’una personalitat intel·lectual que va excel·lir en diverses facetes intel·lectuals —com a historiadora, escriptora i arxivera—, es vol reflexionar sobre aquestes qüestions amb experts en literatura i alhora especialistes en escriptores catalanes.

Consulteu aquí el programa detallat de les jornades, amb informació sobre les ponències que s'hi pronunciaran i les activitats diverses que es duran a terme durant els dos dies que se celebren.

INFORMACIÓ:

Lloc: Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes (Baixada del Monestir, 9, Barcelona).

Data i hora: divendres 31 de març (de 9 h a 18.30 h) i dissabte 1 d'abril (de 9.30 h a 13 h).

Preu: Gratuït (places limitades). Envieu un missatge a reservesmonestirpedralbes@bcn.cat o truqueu al 93 256 34 27 per reservar plaça.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.