Renoir entre dones. De l’ideal modern a l’ideal clàssic

Redacció L'Avenç

divendres, 23 de desembre del 2016

Renoir entre dones

Gràcies a la cessió d’un conjunt de peces extraordinari provinent dels museus parisencs d’Orsay i l’Orangerie, la Fundació Mapfre de Barcelona pot oferir al públic català un recorregut complet per la presència i la importància de la dona en l’obra de Pierre-Auguste Renoir (Llemotges, 1841-Canes, 1919). [+]

La gran transcendència i els canvis que anirà experimentant el tema femení en la pintura de Renoir són palpables en la setantena d’obres que conformen aquesta exposició. I és que encara que l’artista francès variés d’estil al llarg de la seva trajectòria –passant de ser un dels principals representants de l’impressionisme a ser proper al neoclassicisme de Jean Auguste Dominique Ingres–, el tema de la dona pot ser considerat el principal de la seva obra. Fins al punt que el propòsit d’aquesta mostra és explicar a Renoir a través de les dones que retrata i el tractament que els dóna: de la fascinació primerenca de la dona moderna del París capital del món fins a una aproximació més intimista a la bellesa de la dona en la vida quotidiana.

La presència d’obres de Van Gogh, Degas, Pierre Bonard, Maurice Denis i Picasso permetrà entendre al visitant la singularitat de Renoir i la seva influència en els seus coetanis i successors.

INFORMACIÓ:

Fins al 8 de gener de 2017. Dilluns de 14 a 20 hores; de Dimarts a Dissabte de 10 a 20; Diumenges d’11 a 19.

Lloc: Fundació Mapfre Casa Garrigues i Nogués. C/ Diputació 250, 08007 Barcelona

Preu: 3 euros

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.